Χορτοτυροπιτάκια στο τηγάνι


ΥΛΙΚΑ (για περίπου 16 πιτάκια)

Για τη γέμιση

½ φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κιλό άγρια χόρτα, χοντροκομμένα

1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος (1 φλ.)

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

½ κιλό ξινομυζήθρα

Αλάτι, πιπέρι

Για το φύλλο

½ κιλό αλεύρι μαλακό

1 φλ. (περίπου) νερό

4 κ.σ ελαιόλαδο + μπόλικο επιπλέον για το τηγάνισμα

1 κ.σ. αλάτι

3 κ.σ χυμός λεμονιού

3 κ.σ. ρακί

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι, το ξερό κρεμμύδι και τα χόρτα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον μάραθο και έπειτα το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τα χόρτα μας να μαγειρευτούν, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού, για περίπου 15 λεπτά. Τα αδειάζουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον 1 ώρα, να στεγνώσουν και να κρυώσουν. Τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με την ξινομυζήθρα.

Φύλλο: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, με τον γάντζο, έως ότου έχουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη. Αν δεν έχουμε μίξερ, κάνουμε σε έναν καθαρό πάγκο ένα βουναλάκι από το αλεύρι. Ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε εκεί τα υλικά ένα-ένα. Ζυμώνουμε με τα χέρια. Τυλίγουμε τη ζύμη, είτε τη φτιάξαμε στο μίξερ είτε με τα χέρια, με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Τη μοιράζουμε σε 4 μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε σε φύλλα με έναν πλάστη. Με ένα πιατάκι του καφέ ή ένα κουπάτ κόβουμε τα φύλλα σε δίσκους. Στο μισό μέρος του δίσκου βάζουμε λίγη από τη γέμιση και διπλώνουμε από πάνω το άλλο μισό, έτσι ώστε να σχηματίσουμε ένα μισοφέγγαρο. Ενώνουμε τις άκρες πιέζοντάς τες περιμετρικά με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι, τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να βεβαιωθούμε ότι είναι ψημένο φύλλο το φύλλο (περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά).     www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων