Υλικά
- Για την ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι
- 40 γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας
- 100 γρ. βούτυρο πρόβειο
- 400 γρ. χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. πιπέρι
- αλάτι
- για τη γέμιση:
- 120 γρ. σαλάμι
- 120 γρ. πανσέτα
- 80 γρ. πεκορίνο
- 80 γρ. γκούντα
- 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- για το ψήσιμο
- 4 αυγά με το κέλυφος
- λίγο βούτυρο
- 1 αυγό
- μισό φλ. γάλα
Εκτέλεση
Βήμα 1Διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη μέσα σε 100 ml χλιαρό νερό και αφήνουμε το προζύμι για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.Βήμα 2Στο αλεύρι σχηματίζουμε μια μικρή τρύπα και ρίχνουμε εκεί το προζύμι, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Τοποθετούμε σε ένα σκεύος και την αφήνουμε για δυο ώρες.Βήμα 3Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της συνταγής για τη γέμιση.Βήμα 4Μόλις φουσκώσει η ζύμη την αδειάζουμε σε ταψί. Κόβουμε από την ζύμη ένα κομμάτι σε μέγεθος αυγού και το βάζουμε στην άκρη για τα κορδόνια που θα συγκρατούν τα αυγά.Βήμα 5Την ζύμη που απέμεινε, την ανοίγουμε σε φύλλο 40×60 εκ. ή μικρότερο. Ρίχνουμε τα τυριά σε κύβους και τα αλλαντικά και τρίβουμε την παρμεζάνα από πάνω.Βήμα 6Τυλίγουμε το φύλλο της ζύμης από την φαρδιά του πλευρά σε ένα ρόλο. Ενώνουμε τις άκρες μέχρι να σχηματιστεί μια κουλούρα. Τοποθετούμε σε μια στρογγυλή φόρμα αλειμμένη με βούτυρο.Βήμα 7Πλένουμε τα αυγά και τα τοποθετούμε συμμετρικά γύρω από την κουλούρα. Με το κομμάτι σε μέγεθος αυγού φτιάχνουμε κορδονάκια και τα βάζουμε σταυρωτά.Βήμα 8Αλείφουμε το ψωμί με αυγό και γάλα, αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει καλά. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου μία ώρα. www.newsbeast.gr