Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νεα κοροϊδία για τους συνταξιούχους! Άλλαξε πάλι το χρονοδιάγραμμα για τις αυξήσεις και τα αναδρομικά στις συντάξεις

Συνεχίζεται η κοροϊδία σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που περιμένουν μάταια εδώ και ενάμιση χρόνο για να λάβουν τις αυξήσεις στις συντάξεις τους και τα αναδρομικά που δικαιούνται βάσει νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση για την αύξηση των.. ποσοστών αναπλήρωσης για όσους έχουν άνω των 30 ετών ασφάλισης, αλλά αδυνατεί να τον εφαρμόσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΦΚΑ κάνει αγώνα δρόμου, ώστε να γίνουν οι καταβολές των ποσών, έστω και τμηματικά, αρχής γενομένης από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, με δεδομένο ότι ανάλογες υποσχέσεις έχουν αθετηθεί ήδη… δέκα φορές από την ψήφιση του νόμου, τον Φεβρουάριο του 2020, έως σήμερα, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί τίποτε επίσημα.  

Το νέο, άτυπο χρονοδιάγραμμα από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ορίζει ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα δουν το... χρώμα του χρήματος συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα που είχαν υποβάλει αίτηση πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, τον Μάιο του 2016. Στα τέλη Οκτωβρίου θα ακολουθήσουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που είχαν υποβάλει αίτηση πριν από τον Μάιο του 2016.

Κατά το επικρατέστερο σενάριο, οι περίπου 150.000 συνταξιούχοι των δύο αυτών κατηγοριών θα λάβουν σε δύο δόσεις τις αυξήσεις και τα αναδρομικά που τους αναλογούν. Δηλαδή, πρώτα θα δουν τις αυξήσεις και στους επόμενους μήνες τα αναδρομικά ή το αντίστροφο.

Για τα τέλη Οκτωβρίου γίνεται προσπάθεια από τον ΕΦΚΑ να εκκαθαριστούν οι 29.032 φάκελοι συνταξιούχων που είχαν υποβάλει αίτηση μετά το 2016, καθώς πρόκειται για ειδικές περιπτώσεις, όπως απασχολούμενοι συνταξιούχοι, συντάξεις λόγω θανάτου, όπου ο θανών απεβίωσε μετά τον Οκτώβριο του 2019, καθώς και περιπτώσεις δικαιούχων που απεβίωσαν επίσης μετά τον Οκτώβριο του 2019 και τα ποσά θα καταβληθούν στους κληρονόμους τους.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει μια νέα ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ για τις αιτήσεις των κληρονόμων περίπου 2.600 θανόντων συνταξιούχων, ο οποίοι είχαν υποβάλει αίτηση μετά τον Μάιο του 2016. Κύκλοι του ΕΦΚΑ επισημαίνουν ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με αυτή που απαιτήθηκε για την καταβολή των αναδρομικών λόγω της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ετσι, θα πρέπει οι αιτούντες να επισυνάψουν πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς, πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης (απαιτείται μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει δημοσιευμένη διαθήκη) και πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών. 

Οι αυξήσεις στις συντάξεις προέκυψαν λόγω απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης που όριζε ο νόμος Κατρούγκαλου ήταν ιδιαίτερα χαμηλά. Ως εκ τούτου, η ημερομηνία έναρξης εφαρμογής είναι όχι ο Φεβρουάριος του 2020, οπότε και ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος, αλλά ο Οκτώβριος του 2019. Επομένως, τα αναδρομικά που θα δοθούν αναμένεται να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τους 24 μήνες!

www.newsbreak.gr


 

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Καρέ χοιρινής μπριζόλας

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)  1 καρέ χοιρινής μπριζόλας (περίπου 4 κιλά ενωμένα) Αλάτι, πιπέρι Για την επικάλυψη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.