Αυθεντική ισπανική παέγια

Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού ρύζι (τοποθετήστε το για 2 ώρες σε νερό και μηλόξυδο)
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεσαία ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια
  • Ζωμό κοτόπουλου
  • 100 γρ. τσορίθο
  • 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • Αλάτι, πιπέρι        

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
    Βήμα 2
    Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
    Βήμα 3
    Ρίξτε το κοτόπουλο και το τσορίθο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
    Βήμα 4
    Προσθέστε το ρύζι στην κατσαρόλα και τόσο ζωμό κοτόπουλου ώστε να καλυφθεί όλο το ρύζι.
    Βήμα 5
    Τέλος, τοποθετήστε τις γαρίδες από πάνω, γαρνίρετε με τον άνηθο και καλύψτε με ένα καπάκι.
    Βήμα 6
    Αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το ρύζι να πιει όλα τα υγρά.
    Βήμα 7
    Διακοσμήστε με λεμόνι και σερβίρετε ζεστό.     www.newsbeast.gr