Αυθεντική ισπανική παέγια
Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού ρύζι (τοποθετήστε το για 2 ώρες σε νερό και μηλόξυδο)
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεσαία ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια
- Ζωμό κοτόπουλου
- 100 γρ. τσορίθο
- 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.Βήμα 2Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.Βήμα 3Ρίξτε το κοτόπουλο και το τσορίθο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.Βήμα 4Προσθέστε το ρύζι στην κατσαρόλα και τόσο ζωμό κοτόπουλου ώστε να καλυφθεί όλο το ρύζι.Βήμα 5Τέλος, τοποθετήστε τις γαρίδες από πάνω, γαρνίρετε με τον άνηθο και καλύψτε με ένα καπάκι.Βήμα 6Αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το ρύζι να πιει όλα τα υγρά.Βήμα 7Διακοσμήστε με λεμόνι και σερβίρετε ζεστό. www.newsbeast.gr