Αυθεντική ισπανική παέγια

Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού ρύζι (τοποθετήστε το για 2 ώρες σε νερό και μηλόξυδο)
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεσαία ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια
  • Ζωμό κοτόπουλου
  • 100 γρ. τσορίθο
  • 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • Αλάτι, πιπέρι        

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
    Βήμα 2
    Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
    Βήμα 3
    Ρίξτε το κοτόπουλο και το τσορίθο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
    Βήμα 4
    Προσθέστε το ρύζι στην κατσαρόλα και τόσο ζωμό κοτόπουλου ώστε να καλυφθεί όλο το ρύζι.
    Βήμα 5
    Τέλος, τοποθετήστε τις γαρίδες από πάνω, γαρνίρετε με τον άνηθο και καλύψτε με ένα καπάκι.
    Βήμα 6
    Αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το ρύζι να πιει όλα τα υγρά.
    Βήμα 7
    Διακοσμήστε με λεμόνι και σερβίρετε ζεστό.     www.newsbeast.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων