Μανιτάρια γεμιστά με τυριά και μπέικον


ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)

20 μεγάλου μεγέθους λευκά μανιτάρια

4 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το ταψί

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

80 γρ. μπέικον Ευρυτανίας, ψιλοκομμένο

200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

3 κ.γ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος  ή 1/2 κ.γ. ξερός

100 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη

Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Με μια υγρή πετσέτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα ποδαράκια. Αραδιάζουμε τα καπέλα των μανιταριών, με το άνοιγμα προς τα επάνω, σε λαδωμένο ταψί. Τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Βγάζουμε τα μανιτάρια από το ταψί και τα βάζουμε σε σχάρα, ανάποδα, για να φύγουν τα περιττά υγρά.

Ψιλοκόβουμε τα ποδαράκια των μανιταριών. Σε φαρδύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ποδαράκια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε στεγνό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το προσθέτουμε και αυτό στο μπολ.

Ρίχνουμε μέσα και τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες, τον βασιλικό και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε τα μανιτάρια και πάλι στο ταψί, τα γεμίζουμε με το μείγμα και τα πασπαλίζουμε από επάνω με τη γραβιέρα. Ψήνουμε στους 180ºC μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.           www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων