Απίστευτη παραδοχή του Πικραμμένου: Έκρυβα όσα μου έλεγε η Μέρκελ

Αποκάλυψε σχέδιο για κλείσιμο των τραπεζών από το 2012, ενώ απέκρυψε και εκβιασμούς από τη Μέρκελ

Μερικές φορές προκαλεί δέος και τρομάζει η απαθής ευκολία με την οποία κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες παραμερίζουν τις σκοτεινές κουρτίνες και εξακοντίζουν καταπάνω στους εμβρόντητους πολίτες αφοπλιστικές αλήθειες για να φωτίσουν σημαντικά παρασκήνια, στα οποία, για κακή μας τύχη, όπως αποδεικνύεται, συνέβη να είναι παρόντες. Παράδειγμα, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, υπηρεσιακός πρωθυπουργός μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2012, που οδήγησαν στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και στο δεύτερο Μνημόνιο.

Το σχέδιο για κλείσιμο των τραπεζών, όπως παραδέχτηκε ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ρίχνοντας την πρώτη βόμβα, ήταν έτοιμο από τότε. «Είχαμε φτάσει πραγματικά στα όρια της χρεοκοπίας. Εάν οι εκλογές δεν έβγαζαν καθαρό αποτέλεσμα, θα κλείναμε τις τράπεζες. Οι αναλήψεις ήταν δυσθεώρητες και χρήματα δεν υπήρχαν. Εσωτερικά το είχα συζητήσει, όχι με τους ξένους. Είχαμε καταρτίσει σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες, το οποίο υπάρχει ακόμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, αν παρατεινόταν η κυβερνητική αβεβαιότητα για κάποιο μεγάλο διάστημα» είπε.

Αναφερθείς εν συνεχεία στις επαφές του με τη Μέρκελ το καλοκαίρι του 2012, έριξε και τη δεύτερη βόμβα, περιγράφοντας, χωρίς αυτή τη φορά να βουρκώσει, μια καγκελάριο «σε μεγάλη αγωνία», η οποία πάντως δεν είχε πρόβλημα να υποδεικνύει σκαιά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων.

Όπως χωρίς ντροπή παραδέχτηκε (Σκάι), απέκρυψε την άκαμπτη θέση του Βερολίνου από τους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι ετοιμάζονταν για τις δεύτερες κάλπες εκείνου του Ιουνίου.

«Δεν ήταν τόσο αυτονόητο ότι μπορούσες εκείνη την ώρα να το πεις στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Δεν θα μπορούσα εγώ να παρέμβω, να πω στα δύο μεγάλα κόμματα το τι θα κάνετε εσείς. Κοίταγα να την κόβω εκεί τη συζήτηση, καθησυχάζοντάς την ότι αντιλαμβάνομαι τι λέω, ότι είμαστε λογικοί, ότι το πολιτικό σύστημα είναι λογικό, ότι καταλαβαίνουμε τι λέει, αλλά εν μέσω τέτοιας προεκλογικής περιόδου δημόσια δεν μπορούμε να θέσουμε τέτοια θέματα γιατί θα ανατρέψουν το πολιτικό κλίμα, θα δημιουργήσουν ένταση και ασφαλώς θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ήταν επιθυμητό». Είναι δυνατόν ο άνθρωπος αυτός να κράτησε στα χέρια του τις τύχες της χώρας; Ανατριχίλα…         www.dimokratia.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κ. Σισμανίδης: Δεν έχω αμφιβολία ότι είναι ο τάφος του Αριστοτέλη...

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ Ερχονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί - εξπρές σε σπίτια

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων