ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΙΟΥΝΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Την Πέμπτη 10 Ιούνη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο, θεσμοθετεί το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, επιβάλει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.

Αγωνιζόμαστε για σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, για 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο χωρίς μείωση των απολαβών, με πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα. Παλεύουμε για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί επί σειρά ετών και απ’ όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ).

Γιατί μπορούμε σήμερα, με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, εμείς και οι οικογένειές μας να ζήσουμε καλύτερα κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν για να αυγαταίνουν τα κέρδη των λίγων, μιας χούφτας βιομηχάνων.

Τις λίγες μέρες που απομένουν δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας με κάθε τρόπο (Δ.Σ., Γ.Σ, συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις, ενημερώσεις). Να μη μείνει εργάτης που δε θα ενημερωθεί, δε θα συζητηθεί, δε θα προβληματιστεί. Οι δυνάμεις μας στο συνδικαλιστικό κίνημα θα πρωτοστατήσουν, όπως πάντα, σε αυτήν την κατεύθυνση.

Η επιτυχία της απεργίας θα κριθεί στους χώρους δουλειάς, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία, τη μαζική παρουσία στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, την πλατιά ενημέρωση όλου του λαού, την συμπόρευση με τους συναδέλφους από το Δημόσιο, τους συνταξιούχους, τους εμπόρους κ.α. Για να ακουστεί δυνατά η απαίτησή μας σε ΟΛΗ την Ελλάδα: Αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί εδώ και τώρα.

Γι αυτό κι εμείς καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς, όλους τους εργαζόμενους και το λαό τα Θήβας σε Απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Ιούνη, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.30 π.μ στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας.



ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

Τα κλαδικά συνδικάτα Ν. Βοιωτίας:

ΜΕΤΑΛΛΟΥ

ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ

ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ << Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ>>

ΦΑΡΜΑΚΟΥ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ