Εύκολο παγωτό βανίλια

Υλικά

  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας    

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Ανακατέψτε την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
    Βήμα 2
    Αφήστε να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να αφρίζει το μείγμα.
    Βήμα 3
    Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο και ανακατέψτε με το εκχύλισμα βανίλιας.
    Βήμα 4
    Τοποθετήστε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
    Βήμα 5
    Μόλις το μείγμα σχεδόν παγώσει χτυπήστε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψει και τοποθετήστε και πάλι στην κατάψυξη.
    Βήμα 6
    Επαναλάβετε 3- 4 φορές την διαδικασία (πάγωμα, χτύπημα στο μίξερ, πάγωμα) και θα έχετε ένα αφράτο παγωτό βανίλιας.  www.newsbeast.gr