Καμία εξήγηση, δεν αποκλείεται η εξωγήινη προέλευση: Δημοσιοποιήθηκε η έκθεση των ΗΠΑ για τα UFO

Η αμερικανική κυβέρνηση λέει πως δεν έχει εξήγηση για δεκάδες άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που έχουν θεαθεί από στρατιωτικούς πιλότους, στο πλαίσιο της πολυαναμενόμενης έκθεσης που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την έκθεση, από 144 αναφορές που έχουν γίνει για «UAP» (unidentified aerial phenomena) όλες εκτός από μία παραμένουν ανεξήγητες. Επίσης, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εξωγήινης προέλευσης.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ζήτησε την αναφορά αυτή αφού οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανέφεραν πολλαπλές περιπτώσεις αντικειμένων που κινούνταν με ανεξήγητο τρόπο στον ουρανό. Μετά ακολούθησε η δημιουργία της Unidentified Aerial Phenomena Task Force για την ανάλυση των συμβάντων αυτών.

Η έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή λέει πως από τις 144 περιπτώσεις UAP, οι περισσότερες προέκυψαν τα τελευταία δύο χρόνια, αφού το ναυτικό των ΗΠΑ καθιέρωσε έναν συγκεκριμένο μηχανισμό αναφορών. Στις 143 από αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει έλλειψη επαρκών πληροφοριών για να αποδοθούν εξηγήσεις. Επίσης, τονίζεται πως στις 143 περιπτώσεις δεν υπάρχουν ενδείξεις για εξωγήινου τύπου εξήγηση- χωρίς όμως να αποκλείεται.

Τα UAP πιθανότατα δεν έχουν μία μεμονωμένη εξήγηση, σύμφωνα με την έκθεση. Κάποια θα μπορούσαν να είναι τεχνολογίες από άλλες χώρες, όπως η Κίνα ή η Ρωσία, άλλα θα μπορούσαν να είναι φυσικά ατμοσφαιρικά φαινόμενα, όπως παγοκρύσταλλοι που θα μπορούσαν να καταγράφονται από ραντάρ, ενώ υπάρχει αναφορά πως κάποια θα μπορούσαν να αποδίδονται σε εξελίξεις και απόρρητα προγράμματα από αμερικανικές οντότητες.

Η μία περίπτωση που μπορούσε να εξηγηθεί με βεβαιότητα ταυτοποιήθηκε ως ένα «μεγάλο μπαλόνι που ξεφούσκωνε». Πάντως, τονίζεται πως τα UAP αποτελούν «ξεκάθαρο θέμα ασφαλείας πτήσεων και μπορεί να συνιστούν πρόκληση για την αμερικανική εθνική ασφάλεια».

Η ερευνητική ομάδα αναζητεί πλέον νέους τρόπους να αυξηθεί η συλλογή αναφορών και πληροφοριών, προσθέτοντας πως επιπλέον χρηματοδότηση θα μπορούσε να επιτρέψει την περαιτέρω μελέτη των συγκεκριμένων ζητημάτων.   www.naftemporiki.gr


 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων