Βρετανία: Κατά 64% πιο μολυσματική η μετάλλαξη Delta

Τα 33.000 νέα κρούσματα Covid-19 με τη μετάλλαξη Δέλτα, τα οποία εντοπίστηκαν μέσα σε μια εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μελέτη ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας έδειξαν ότι ο ρυθμός μετάδοσης στα νοικοκυριά είναι 64% υψηλότερος από ό,τι με την παραλλαγή B.1.1.7 (ΑΛΦΑ).

Ο αριθμός των θανάτων είναι παραμένει μέχρι στιγμής χαμηλός και δεν είναι ακόμη σαφές εάν η ανοσία της αγέλης προστατεύει επίσης από την παραλλαγή Delta.

Η παραλλαγή ΔΕΛΤΑ (ινδική μετάλλαξη) εξαπλώθηκε ραγδαία στη Μεγάλη Βρετανία. Ο νέος ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Μαρτίου και αποτελεί μια ανησυχητική παραλλαγή από τις 21 Απριλίου. Σε λιγότερο από 50 ημέρες, η παραλλαγή ΔΕΛΤΑ αντικατέστησε την παραλλαγή ΑΛΦΑ (Κεντ).

Το ποσοστό θνησιμότητας των 28 ημερών της παραλλαγής ΔΕΛΤΑ είναι επί του παρόντος πολύ χαμηλό (0,1%). Στην Αγγλία έχουν καταγραφεί μόνο 42 θάνατοι από την παραλλαγή. Τουλάχιστον 23 άτομα δεν είχαν εμβολιαστεί. Οι άλλοι 19 είχαν ήδη λάβει την πρώτη δόση (7) ή τη δεύτερη δόση (12). Οι ειδικοί ελπίζουν ότι το χαμηλό ποσοστό θανάτου οφείλεται στο υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούσε να προστατεύσει από σοβαρή νόσηση. Στην Αγγλία το 78,4% έλαβε πρόσφατα τον πρώτο εμβολιασμό, συνολικά το 55,9% έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Ωστόσο, το χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας θα μπορούσε επίσης να οφείλεται στο γεγονός ότι οι λοιμώξεις έχουν εντοπιστεί κυρίως στους νεότερους ανθρώπους. Επιπλέον, η έναρξη της νόσου ήταν λιγότερο από 28 ημέρες για τα περισσότερα μολυσμένα άτομα. Φαίνεται πιθανό ότι οι αριθμοί πρέπει ακόμη να αναθεωρηθούν προς τα πάνω. Τα αρχικά στοιχεία από την Αγγλία και τη Σκωτία δείχνουν ότι το ποσοστό νοσηλείας είναι υψηλότερο σε σύγκριση με την παραλλαγή ΑΛΦΑ.

Η αυξημένη μολυσματικότητα σε σύγκριση με την παραλλαγή ΑΛΦΑ αποδείχθηκε επίσης σε μια μελέτη ελέγχου για λοιμώξεις εντός μεμονωμένων νοικοκυριών. Η Εθνική Υπηρεσία Επιδημιολογίας COVID-19 συνέκρινε 3.765 λοιμώξεις που είχαν συμβεί σε νοικοκυριά με περισσότερα από 2 μολυσμένα άτομα με 7.530 σποραδικές λοιμώξεις στις οποίες δεν υπήρχαν άλλες λοιμώξεις στο νοικοκυριό. Το 5,84% των περιπτώσεων μολύνθηκαν με την παραλλαγή ΔΕΛΤΑ σε σύγκριση με το 4,66% της ομάδας ελέγχου. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος περαιτέρω μολύνσεων σε ένα νοικοκυριό είναι 64% υψηλότερος με την παραλλαγή ΔΕΛΤΑ από ό,τι με την παραλλαγή ΑΛΦΑ.     www.naftemporiki.gr


 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων