Υλικά
- 170 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα με λίγα λιπαρά
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 8 φράουλες
Εκτέλεση
Βήμα 1Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια- χαμηλή φωτιά, χωρίς ωστόσο να βράσει.Βήμα 2Ρίξτε το ζεστό γάλα πάνω από τη σοκολάτα και προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι.Βήμα 3Αφήστε στην άκρη για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα.Βήμα 4Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε να κρυώσει.Βήμα 5Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.Βήμα 6Στρώστε τη μους σοκολάτας στο κάτω μέρος ενός μικρού μπολ ή ποτηριού για γλυκά και καλύψτε με μια στρώση από τις κομμένες φράουλες.Βήμα 7Επαναλάβετε μέχρι να γεμίσει το ποτήρι. www.newsbeast.gr