Εύκολο τιραμισού...

Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. σ. ποτό μπράντι (προαιρετικά)
  • 2 φλ. τσαγιού καφέ εσπρέσο ή κάποιον άλλο δυνατό καφέ, παρασκευασμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ
  • Σκόνη κακάου για το γαρνίρισμα         

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Σε ένα μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και βανίλια μέχρι να αποκτήσετε ένα απαλό μείγμα.
    Βήμα 2
    Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και το μπράντι (εάν το χρησιμοποιήσετε) και συνεχίστε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
    Βήμα 3
    Βυθίστε τα μπισκότα σαβαγιάρ στον καφέ και τοποθετήστε σε ένα ταψί, δημιουργώντας την πρώτη στρώση.
    Βήμα 4
    Απλώστε το μισό μείγμα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα και επαναλάβετε ακόμη μία φορά την διαδικασία.
    Βήμα 5
    Γαρνίρετε με τη σκόνη κακάου και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2- 4 ώρες πριν να το καταναλώσετε.         www.newsbeast.gr