Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. σ. ποτό μπράντι (προαιρετικά)
- 2 φλ. τσαγιού καφέ εσπρέσο ή κάποιον άλλο δυνατό καφέ, παρασκευασμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ
- Σκόνη κακάου για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1Σε ένα μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και βανίλια μέχρι να αποκτήσετε ένα απαλό μείγμα.Βήμα 2Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και το μπράντι (εάν το χρησιμοποιήσετε) και συνεχίστε το χτύπημα για λίγο ακόμη.Βήμα 3Βυθίστε τα μπισκότα σαβαγιάρ στον καφέ και τοποθετήστε σε ένα ταψί, δημιουργώντας την πρώτη στρώση.Βήμα 4Απλώστε το μισό μείγμα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα και επαναλάβετε ακόμη μία φορά την διαδικασία.Βήμα 5Γαρνίρετε με τη σκόνη κακάου και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2- 4 ώρες πριν να το καταναλώσετε. www.newsbeast.gr