Εστίαση: Πρώτες αγωγές αποζημίωσης από επιχειρήσεις κατά του Δημοσίου.

Κατατέθηκαν από επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης που παρέμειναν κλειστές από τις αρχές Νοεμβρίου 2020 έως τις αρχές Μαΐου 2021 οι πρώτες αγωγές αποζημίωσης από το ελληνικό Δημόσιο. Οι αγωγές κατατέθηκαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στις 9 Ιουνίου 2021 και παράλληλα έχουν κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Οικονομικών.


‘Οπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης «η απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων μας και η ενοχοποίηση μας για την υπερμετάδοση του ιού έγινε καθ’ υπέρβαση της νομοθετικής εξουσιοδότησης, που δόθηκε από την 25.2.2020 ΠΝΠ, χωρίς καθόλου ή με πλημμελή αιτιολογία, παραβιάζοντας τον κανόνα της ισότητας ενώπιον των δημοσίων βαρών καθώς και την αρχή της αναλογικότητας, κι επειδή δεν είναι σύννομες, δημιουργούν την υποχρέωση αποκατάστασης της ζημίας μας.

Οι άνθρωποι της Εστίασης στερήθηκαν του δικαιώματος της επαγγελματικής ελευθερίας, της επιχειρηματικής ελευθερίας, του δικαιώματος στην εργασία και σε αξιοπρεπή διαβίωση.

Βρέθηκαν χρεωμένοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ οι συνάδελφοι της Ευρώπης έτυχαν άλλης μεταχείρισης.

Η εστίαση από 01/07 μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς στήριξη!        https://fonaklas.blogspot.com/2021/06/blog-post_697.html#more