Φρέσκος τόνος στιφάδο


ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)

65 ml ελαιόλαδο

1 κιλό τόνος σε φέτες, κομμένες σε κύβους περίπου 7 εκ.

½ κιλό κρεμμύδια για στιφάδο

2 σκελίδες σκόρδου

2 κ.σ. πελτέ

150 ml λευκό κρασί

1 φύλλο δάφνης

1 κιλό ώριμες ντομάτες, κομμένες στο μούλτι

3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ γρήγορα τον τόνο, ίσα να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο λάδι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον πελτέ, το φύλλο δάφνης και σβήνουμε με το κρασί.

Μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση το φαγητό και προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν τα κρεμμύδια (45 λεπτά περίπου, ανάλογα με τα κρεμμύδια) και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τον τόνο και ψήνουμε για ακόμη 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.    www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού

Νοιάζονται περισσότερο για την τιμή παρά την γεύση του τρόφιμου οι Ευρωπαίοι καταναλωτές

ΔΕΝ…ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ…

Πως να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη

Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τα «μουστάκια» του σκύλου

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Εκτός πρίζας...

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: "Δελτίο" και προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος τον χειμώνα...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων