Φρέσκος τόνος στιφάδο


ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)

65 ml ελαιόλαδο

1 κιλό τόνος σε φέτες, κομμένες σε κύβους περίπου 7 εκ.

½ κιλό κρεμμύδια για στιφάδο

2 σκελίδες σκόρδου

2 κ.σ. πελτέ

150 ml λευκό κρασί

1 φύλλο δάφνης

1 κιλό ώριμες ντομάτες, κομμένες στο μούλτι

3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ γρήγορα τον τόνο, ίσα να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο λάδι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον πελτέ, το φύλλο δάφνης και σβήνουμε με το κρασί.

Μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση το φαγητό και προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν τα κρεμμύδια (45 λεπτά περίπου, ανάλογα με τα κρεμμύδια) και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τον τόνο και ψήνουμε για ακόμη 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.    www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων