Φρέσκος τόνος στιφάδο


ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)

65 ml ελαιόλαδο

1 κιλό τόνος σε φέτες, κομμένες σε κύβους περίπου 7 εκ.

½ κιλό κρεμμύδια για στιφάδο

2 σκελίδες σκόρδου

2 κ.σ. πελτέ

150 ml λευκό κρασί

1 φύλλο δάφνης

1 κιλό ώριμες ντομάτες, κομμένες στο μούλτι

3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ γρήγορα τον τόνο, ίσα να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο λάδι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον πελτέ, το φύλλο δάφνης και σβήνουμε με το κρασί.

Μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση το φαγητό και προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν τα κρεμμύδια (45 λεπτά περίπου, ανάλογα με τα κρεμμύδια) και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τον τόνο και ψήνουμε για ακόμη 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.    www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Βουλγαρία: Το πρώτο ποταμόπλοιο που κινείται με υδρογόνο και ηλιακή ενέργεια

ΛΑΡΚΟ: Τα υπέρογκα πρόστιμα που «τρέχουν» και ο γόρδιος δεσμός της ιδιωτικοποίησης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων