Η συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για ζελέ σοκολάτας με 3 υλικά!


Υλικά

1 λίτρο γάλα πλήρες

250 γρ. κλασική κουβερτούρα

20 γρ. φύλλα ζελατίνης

100 γρ. μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής

Σε ένα μπολ, βάζουμε παγωμένο νερό και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες να μουλιάσουν. Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα και το μέλι και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση. Αμέσως μετά, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι μας από την φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες, που έχουν μαλακώσει τελείως και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθούν.

Αφού λιώσουν οι ζελατίνες, προσθέτουμε την σοκολάτα που πριν έχουμε κόψει σε κομματάκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν έχουμε ράβδομπλέντερ, ανακατεύουμε ένα ακόμα λεπτό, για πιο τέλειο αποτέλεσμα.

Τέλος, μοιράζουμε σε μπολ ή φόρμες τις επιλογής μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, ώστε να παγώσουν καλά.       

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

Σερβία και Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία υπό άκρα μυστικότητα – Αντιδράσεις από ΕΕ και ΗΠΑ

Πώς επιβιώνουν τα ζώδια μετά από ένα χωρισμό...

Παγγαίο: Σπάνιες οι φυσικές ομορφιές του

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων