Η συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για ζελέ σοκολάτας με 3 υλικά!


Υλικά

1 λίτρο γάλα πλήρες

250 γρ. κλασική κουβερτούρα

20 γρ. φύλλα ζελατίνης

100 γρ. μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής

Σε ένα μπολ, βάζουμε παγωμένο νερό και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες να μουλιάσουν. Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα και το μέλι και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση. Αμέσως μετά, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι μας από την φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες, που έχουν μαλακώσει τελείως και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθούν.

Αφού λιώσουν οι ζελατίνες, προσθέτουμε την σοκολάτα που πριν έχουμε κόψει σε κομματάκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν έχουμε ράβδομπλέντερ, ανακατεύουμε ένα ακόμα λεπτό, για πιο τέλειο αποτέλεσμα.

Τέλος, μοιράζουμε σε μπολ ή φόρμες τις επιλογής μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, ώστε να παγώσουν καλά.       

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Ο νέος «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ που ακούει τα πάντα

Επιδοτήσεις ρεύματος – Εκτός η γκαρσονιέρα του φοιτητή, εντός η βίλα της Εκάλης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων