Αρνί στη λαδόκολλα με χαλούμι, μανιτάρια και δαμάσκηνα


ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)

1½ κιλό αρνί χωρίς κόκαλο (ζητούμε από τον κρεοπώλη να το κόψει σε μερίδες)

100 ml ελαιόλαδο

20 εσαλότ ολόκληρα ή, αν δεν βρούμε, μικρά κόκκινα κρεμμύδια

10 καφέ μανιτάρια, κομμένα στα 4

10 λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4

2 σκελίδες σκόρδου

10 δαμάσκηνα κομμένα στη μέση

2 κ.σ. μουστάρδα

150 ml χυμός λεμονιού

500 ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλου ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο

1 κ.σ. δεντρολίβανο

200-250 γρ. χαλούμι, σε μεγάλους κύβους

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Το αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (σε δόσεις), να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το μεταφέρουμε σε ταψί πάνω σε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας.

Σοτάρουμε σε 2-3 κ.σ. από το ελαιόλαδο τα εσαλότ, τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα ρίχνουμε και αυτά στο ταψί με το κρέας. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Τυλίγουμε το φαγητό με τη λαδόκολλα, σαν καραμέλα. Ψήνουμε για 4 ώρες, τα τελευταία 40 λεπτά προσθέτουμε το χαλούμι.    www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

Σπιτικό προφιτερόλ

ζώδια Πανσέληνος στον Υδροχόο στις 12 Αυγούστου

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Η ζήτηση ωθεί ψηλότερα και μέχρι τα 60 λεπτά την τιμή παραγωγού πατάτας

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων