6 κούπες καρπούζι ψίχα, χωρίς κουκούτσια
5 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό λεμόνι
1 ξυλαράκι κανέλα
25 γρ. τζίντζερ
αστεροειδή γλυκάνισο
1 κλωνάρι βανίλια
80 γρ. πηκτίνη (τη βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ)
5 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό λεμόνι
1 ξυλαράκι κανέλα
25 γρ. τζίντζερ
αστεροειδή γλυκάνισο
1 κλωνάρι βανίλια
80 γρ. πηκτίνη (τη βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ)
Εκτέλεση
-Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του και αφαιρέσουμε τα
κουκούτσια, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
-Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση
ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει
σε μέτρια φωτιά.
-Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή (τραγανό αλλά να λιώνει
στο στόμα), ρίχνουμε την πηκτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να
σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα.
-Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει. www.govastileto.gr