Καλοκαιρινή μαρμελάδα καρπούζι

6 κούπες καρπούζι ψίχα, χωρίς κουκούτσια
    5 κούπες ζάχαρη
    1/2 κούπα χυμό λεμόνι
    1 ξυλαράκι κανέλα
    25 γρ. τζίντζερ
    αστεροειδή γλυκάνισο
    1 κλωνάρι βανίλια
    80 γρ. πηκτίνη (τη βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ)      
 

Εκτέλεση

    -Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
    -Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει σε μέτρια φωτιά.
    -Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή (τραγανό αλλά να λιώνει στο στόμα), ρίχνουμε την πηκτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα.
    -Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.       www.govastileto.gr