Οι σκύλοι της πανδημίας νιώθουν τώρα στρες και εγκατάλειψη

Καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν σε όλο τον κόσμο και τα περιοριστικά μέτρα χαλαρώνουν οι άνθρωποι αρχίζουν να επιστρέφουν σιγά σιγά σε μια κανονικότητα και σε όσα έκαναν στην ζωή τους πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού. Όμως μια από τις τάσεις που επικράτησαν σε όλο τον κόσμο κατά την διάρκεια της πανδημίας ήταν η απόκτηση σκύλου αφού κάποιοι,

κυρίως νέοι άνθρωποι που ζούσαν μόνοι τους, θέλησαν να έχουν μια παρέα στην διάρκεια των λοκντάουν αλλά και μια ευκαιρία για να βγαίνουν περισσότερο έξω.

Όμως σύμφωνα με έρευνα ειδικών του Πανεπιστημίου Auburn στις ΗΠΑ η επιστροφή στην κανονικότητα όσων είχαν αποκτήσει σκύλο στην διάρκεια της πανδημίας έχει προκαλέσει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα στα κατοικίδια τους που είχαν μάθει να ζουν μαζί τους όλη μέρα. Η απουσία των κατόχων των σκύλων από το σπίτι πολλές ώρες αφού έχουν επιστρέψει στην εργασία αλλά και τις άλλες δραστηριότητες τους προκαλούν όπως λένε οι ερευνητές στα κατοικίδια στρες, άγχος αποχωρισμού και συναισθήματα εγκατάλειψης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι σε πολλές περιπτώσεις οι σκύλοι που αποκτήθηκαν στην διάρκεια της πανδημίας και ειδικά εκείνοι που αποκτήθηκαν όταν ήταν ακόμη κουτάβια παρουσιάζουν συμπτώματα πανικού όταν έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους ή ακόμη και άλλους σκύλους αφού νιώθουν ότι εκτίθενται σε άγνωστο και μη φιλικό περιβάλλον έχοντας μεγαλώσει κλεισμένα μέσα στο σπίτι.

Το πρόβλημα είναι σημαντικό αφού υπολογίζεται ότι τρία εκατ. Αμερικανοί απέκτησαν σκύλο κατά την διάρκεια της πανδημίας οι περισσότεροι όταν τα ζώα ήταν κουτάβια. Οι σκύλοι αυτοί αρχίζουν τώρα να εξερευνούν τον πραγματικό κόσμο και πολλά από αυτά αντιμετωπίζουν πολλές κοινωνικές προκλήσεις που πρέπει να διαχειριστούν. Οι ερευνητές παρακολούθησαν σκύλους ηλικίας ενός έτους οι οποίοι εμφανίζουν αβεβαιότητα ακόμη και φόβο όταν έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους με σκύλους ή σε άλλο περιβάλλον από αυτό του σπιτιού που διαμένουν.

Μάλιστα φιλοζωικές οργανώσεις στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι ένα ποσοστό που αγγίζει το 75% όσων απέκτησαν σκύλο κατά την διάρκεια της πανδημίας το έχει μετανιώσει τώρα και αναζητά τρόπο να το βγάλει από την ζωή του, είτε βρίσκοντας του κάποιον άλλο να το δώσει είτε πηγαίνοντας τον σε κάποιο καταφύγιο αδέσποτων ζώων.       www.naftemporiki.gr


 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Μήλα τους για το πώς θα βγάλουν τον χειμώνα...

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων