Αλμυρό τσίζκεϊκ

ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)

Για τη βάση

400 γρ. παξιμάδια χαρουπιού

400 γρ. πολύσπορα κριτσίνια

300 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη μους τυριών

300 γρ. ανθότυρο

300 γρ. φέτα

300 γρ. τυρί κρέμα

300 γρ. κατίκι Δομοκού

1 πρέζα αλάτι, πιπέρι

Για τα πολύχρωμα ντοματίνια με φράουλες

400 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. ξερό θυμάρι

200 γρ. φράουλες, σε μικρά κομμάτια

Κρέμα μπαλσάμικο (για το γαρνίρισμα)

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Χτυπάμε τα παξιμάδια και τα κριτσίνια στο μούλτι, μέχρι να γίνουν ψίχουλα (όσο πιο μικρά γίνεται). Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν τα ψίχουλα. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Το πιέζουμε λίγο προς τα κάτω με τη ράχη ενός κουταλιού, ώστε να γίνει μια ενιαία βάση. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Μους τυριών: Ρίχνουμε όλα τα τυριά, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή. Απλώνουμε την κρέμα στη βάση και βάζουμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο να σφίξει.

Πολύχρωμα ντοματίνια με φράουλες: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°-170°C. Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ένα κλωνάρι θυμάρι. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε το τσίζκεϊκ με τα ντοματίνια και τις φράουλες. Περιχύνουμε με λίγο σιρόπι μπαλσάμικο.    www.tovima.gr