Προβληματισμός στην εστίαση για το νέο πλαίσιο

Προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο της εστίασης, με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το πλαίσιο λειτουργίας των εσωτερικών χώρων, κυρίως στο πώς θα γίνεται ο έλεγχος των πελατών που θα προσέρχονται στα καταστήματα εστίασης αλλά και στο ζήτημα της επιλογής που καλούνται να κάνουν.

Οι επιχειρηματίες αλλά και οι φορείς που τους εκπροσωπούν θα εξετάσουν τις λεπτομέρειες των χθεσινών ανακοινώσεων, κυρίως στο πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει στην πράξη ο διαχωρισμός τους σε αμιγείς, δηλαδή μόνο με εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και μικτούς χώρους, στους οποίους οι μη εμβολιασμένοι πελάτες θα προσέρχονται με rapid test.

Υπενθυμίζεται ότι, όσον αφορά τα εστιατόρια και τα καφέ από τις 15 Ιουλίου, οι επιχειρήσεις θα κληθούν να δηλώσουν στη σχετική πλατφόρμα αν επιλέγουν να ανήκουν στην κατηγορία των αμιγών χώρων, με πληρότητα στο εσωτερικό του καταστήματος στο 85%, ή των μικτών χώρων με πληρότητα 50%. Θα φέρουν, μάλιστα, ειδική σήμανση που θα δείχνει σε ποια κατηγορία ανήκουν. Σημειώνεται πως οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.

Εκτός από το πρακτικό κομμάτι, αναφέρουν παράγοντες της αγοράς δηλώνοντας μάλλον αιφνιδιασμένοι από αυτές τις αποφάσεις, σε αυτόν τον διαχωρισμό υπάρχει επιπλέον και ένα ηθικό κομμάτι, καθώς οι επιχειρήσεις καλούνται να κάνουν μια επιλογή σε ποια από τις δύο κατηγορίες θα ενταχθούν, επιλέγοντας ουσιαστικά και ποιους πελάτες θα υποδεχθούν.

Επιπλέον, θέτουν το ζήτημα του ελέγχου των πελατών κατά την είσοδό τους, διερωτώμενοι ποιος θα τον διενεργεί και πώς θα λειτουργεί το σύστημα που θα εισαχθεί στις επιχειρήσεις, εκτιμώντας ότι θα απασχολήσει ιδιαίτερα το σύνολο των καταστημάτων. Αφενός τους αμιγείς χώρους, που θα ελέγχουν εάν κάποιος είναι πλήρως εμβολιασμένος, αφετέρου τους μικτούς που θα κάνουν την ίδια διαδικασία για να δουν εάν έχει διενεργηθεί rapid test. Ιδιαίτερα για τις μικρές επιχειρήσεις θα είναι μια διαδικασία που, όπως υποστηρίζεται, αυτή τη στιγμή φαίνεται δύσκολη στην εφαρμογή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο αυτή, που λειτουργούν μόνο οι εξωτερικοί χώροι της εστίασης, το 20%-25% των επιχειρήσεων του κλάδου είναι κλειστό, καθώς είτε δεν διαθέτουν χώρους ώστε να λειτουργήσουν βάσει των μέτρων, είτε με τον αριθμό των τραπεζιών που μπορούν να εξυπηρετήσουν οι επιχειρηματίες κρίνουν ότι είναι ασύμφορο να ανοίξουν.    www.naftemporiki.gr


 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων