Υλικά για 6 άτομα
- 1 κ.τ.γ. βανίλια
- 6 αυγά
- 5 φύλλα κρούστας εμπορίου
- 2 κ.τ.σ. κανέλα
- 2 κ.τ.σ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι λιωμένο αγνό βούτυρο γάλακτος
- 2 λίτρα γάλα φρέσκο
- 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψηλό
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση
Βήμα 1Αρχικά, σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη με τα 3 ή 4 αυγά και τη βανίλια και χτυπάτε με το μίξερ στη δυνατή ένταση.Βήμα 2Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και ανακατεύοντας πριν να κάψει ρίχνετε σιγά- σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.Βήμα 3Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε αργά το μείγμα της ζάχαρης με τ’ αυγά. Βάζετε πάλι την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, και ανακατεύετε την κρέμα για να πήξει και να μην σβολιάσει.Βήμα 4Αφήνετε στην άκρη τη κρέμα και βουτυρώνετε το ταψί ή ακόμα καλύτερα σε ένα πυρέξ.Βήμα 5Ανακατεύετε τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρης και κανέλας και αρχίζετε να στρώνετε τα 5 φύλλα βουτυρώνοντας τα και πασπαλίζοντας με το μείγμα ζάχαρης -κανέλας το κάθε ένα φύλλο.Βήμα 6Αφού στρωθούν και τα 5 φύλλα εξέχοντας οι άκρες τους από το ταψί, ρίχνετε την κρέμα και γυρνάτε τις άκρες των φύλλων προς τα έξω να καλύπτουν την κρέμα (όπως κάνετε και στο γαλακτομπούρεκο).Βήμα 7Χτυπάτε τα υπόλοιπα αυγά και τα περιχύνετε στο κρεμώδες μείγμα.Βήμα 8Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου. www.newsbeast.gr