Ταξίδι στην «αθόρυβη» Ανάφη

Απλή, αλλά συνάμα γοητευτική, η Ανάφη παραμένει μακριά από τους πολύβουους ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης άλλων νησιών των Κυκλάδων, αλλά αποτελεί πάντα έναν ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να γνωρίσουν μια
εναλλακτική γωνιά της Ελλάδας.
Όμορφα μονοπάτια σε ένα άγονο τοπίο, πεντακάθαρες παραλίες και μια μοναδική νησιώτικη φιλοξενία κάνουν την Ανάφη ένα μέρος «αθόρυβο» που έχει όμως να προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία στους επισκέπτες. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Ανάφη, η Χώρα δηλαδή, η οποία έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός και βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού. Λευκά σοκάκια και μπλε παράθυρα οδηγούν στο ενετικό Κάστρο και την καρδιά του χωριού. Μεγάλο πλεονέκτημα του νησιού είναι οι παραλίες του οι οποίες προσελκύουν επισκέπτες που αγαπούν τα εξωτικά μέρη και τα έρημα τοπία. Οι φυσικοί, απόκρημνοι βράχοι αποπνέουν μια αγριάδα που γοητεύει τους τουρίστες.
Πρόκειται για ένα κατά κύριο λόγο ορεινό νησί και στο ανατολικό άκρο του ο επισκέπτης θα δει να δεσπόζει ο Βράχος, ένας επιβλητικός ασβεστολιθικός βράχος με ψηλότερη κορυφή τον Κάλαμο. Είναι ένα από τα εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα του νησιού και αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία πρόκληση για τους αναρριχητές. Ο μύθος λέει ότι όσο τον πλησιάζεις νιώθεις να σε βαραίνει. Επιπλέον, γνωστό είναι και το Δρακοντόσπηλο, ένα σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες το οποίο όμως δεν είναι εύκολα προσβάσιμο.
Το νησί αποτελεί ιδανικό προορισμό, επίσης, για όσους αγαπούν την πεζοπορία καθώς μπορούν να περπατήσουν σε μονοπάτια και να απολαύσουν μια όμορφη διαδρομή. Υπάρχουν εξάλλου αρκετές διαδρομές για να διαλέξει κανείς και να ακολουθήσει. Επιπλέον, γνωστό είναι και το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής το οποίο βρίσκεται πάνω στο στενό ισθμό που χωρίζει τον κύριο όγκο του νησιού από το μεγαλοπρεπή βράχο του Κάλαμου.
Δεν είναι σίγουρα τυχαίο ότι η Ανάφη έχει φανατικούς θαυμαστές που την επισκέπτονται κάθε χρόνο για να περάσουν μερικές ξεχωριστές μέρες απόδρασης.
thalassa1 thalassa2 thalassa3 thalassa5thalassa4
http://www.newsbeast.gr