Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου

Κάθε μέρα μπορεί να είναι γιορτή με ένα πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με maltesers. Με 5 μόνο υλικά, χωρίς ψήσιμο, έτοιμο σε 20 λ για το ψυγείο.
Μια πολύ εύκολη για αρχάριους, συνταγή για να απολαύσετε μικροί και μεγάλοι ένα πεντανόστιμο, σοκολατένιο, δροσερό γλύκισμα.

Υλικά συνταγής

    150 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια
    150 γρ. maltesers
    150 γρ. μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα
    75 γρ. βούτυρο λιωμένο
    50 ml κρέμα γάλακτος [*]

Εκτέλεση συνταγής

    Βάζετε τα μπισκότα σε μια σακούλα [poly bag], τη κλείνετε καλά, τη τοποθετείτε σε πάγκο εργασίας και χτυπάτε τα μπισκότα με ένα πλάστη για να θρυμματιστούν σε μικρά κομματάκια.
    Λιώνετε σε μεγάλο μπολ, σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και σε κατσαρολάκι το βούτυρο. Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
    Μόλις μισοκρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα maltesers και τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν.
    Στρώνετε σε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέϊκ ή ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκ. πλαστική μεμβράνη ή λαδόκολλα και ρίχνετε από πάνω το μείγμα. Το ισιώνετε στην επιφάνεια.[**] Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και μόλις παγώσει το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

[*] H αρχική συνταγή προτείνει 2-3 κ.σ. golden syrup. Μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα μεγάλα super market για να αντικαταστήσετε [προαιρετικά] τη κρέμα γάλακτος.

[**] Προαιρετικά για πιο πλούσια σοκολατένια γεύση, μπορείτε να φτιάξετε ένα γλάσο σοκολάτας [λιώνοντας σε κατσαρολάκι 125 γρ. κουβερτούρα σε 125 γρ. κρέμα γάλακτος και 1 κ.γ. μέλι] και να καλύψετε το γλυκό. Επίσης να πασπαλίσετε, πάνω από το γλάσο τρίμμα σοκολάτας ή μερικά θρυμματισμένα meltesers.


sintayes.gr