Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλλεργία στο Wi-Fi: Και όμως είναι πραγματική;

Εδώ και αρκετό καιρό, πολλά άτομα με ανεξήγητους και επαναλαμβανόμενους πονοκεφάλους, ζάλη και ερεθισμό του δέρματος φέρεται πως έχουν
αυτά τα προβλήματα λόγω ευαισθησίας στις πηγές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, μια ασθένεια που ονομάζεται και Ηλεκτρομαγνητική Υπερευαισθησία (ΗΜΥ), σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Τρεις αληθινές ιστορίες που έχουν προκαλέσει αίσθηση


Σε μια πρόσφατη υπόθεση, η οικογένεια ενός 15χρονου κοριτσιού στην Μ. Βρετανία, η οποία αυτοκτόνησε, επειδή, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ και τα όσα υποστήριξε η οικογένειά της στο δικαστήριο, είχε εκδηλώσει αλλεργία στα σήματα Wi-Fi. Τα σήματα Wi-Fi στο σχολείο της την έκαναν να νιώθει ναυτία και πολύ ισχυρούς πονοκεφάλους και της ήταν πρακτικώς αδύνατο να συγκεντρωθεί σε οτιδήποτε άλλο.

Σε μία δεύτερη περίπτωση, οι γονείς ενός 12χρονου αγοριού υπέβαλαν μήνυση εναντίον ενός ιδιωτικού σχολείου της Μασαχουσέτης, υποστηρίζοντας ότι ένα νέο σύστημα «βιομηχανικής ικανότητας Wi-Fi» στο σχολείο προκάλεσε προβλήματα υγείας στο παιδί τους. Το αγόρι υποφέρει από πονοκεφάλους, φαγούρα στο δέρμα και εξανθήματα, που μετά από αρκετές ώρες στο σχολείο συνοδεύονται από ρινορραγία, ζάλη και ταχυπαλμία. Τα συμπτώματα, τα οποία γιατροί δεν μπορούσαν να διαγνώσουν, προέκυπταν μόνο κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Το σχολείο απέρριψε τις κατηγορίες και η επίσημη αξιολόγηση του συστήματος Wi-Fi διαπίστωσε ότι τα επίπεδα των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων ήταν σαφώς εντός των παραμέτρων ασφαλείας που έχουν θεσπισθεί από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ.

Σε μια άλλη περίπτωση, στη Γαλλία, μία γυναίκα κέρδισε αναπηρικό επίδομα από το κράτος όταν ισχυρίστηκε ότι η ΗΜΥ της ήταν τόσο σοβαρή που έπρεπε να ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε ένα ανακαινισμένο αχυρώνα στα βουνά, για να προστατεύσει τον εαυτό της από τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα, σύμφωνα με την Agence France-Presse. Όμως, ενώ το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τα συμπτώματα της προσόντα, όπως η απενεργοποίηση, δεν αναγνωρίζουν επίσημα EHS ως μια ιατρική πάθηση.

Τι συμβαίνει λοιπόν με τα συμπτώματα «από τα σήματα Wi-Fi;»

Συμμετέχοντες σε έρευνα για άτομα που ισχυρίζονται ότι πάσχουν από ΗΜΥ περιγράφουν σωματικά συμπτώματα όπως πονοκεφάλους και κόπωση που εμφανίζεται κάθε φορά που είναι κοντά σε συσκευές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα, όπως τα σήματα Wi-Fi, ή τα σήματα κεραίας στα κινητά τηλέφωνα, ακόμα και οι οθόνες υπολογιστών. Όταν απομακρύνονται ή κλείνουν αυτές τις συσκευές ανακουφίζονται από τα συμπτώματά τους, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας.

Ωστόσο, επιστημονικά ελεγχόμενα πειράματα στα οποία άνθρωποι εκτέθηκαν σε ηλεκτρομαγνητικά σήματα, αλλά δεν είχαν γνώριζαν πότε τα σήματα αυτά ήταν ενεργοποιημένα και πότε όχι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες δεν ήταν σε θέση να καθορίσουν πότε τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα ήταν ενεργά, σύμφωνα με συνδυαστική επιθεώρηση 46 επιμέρους ερευνών που δημοσιεύθηκε το 2009 στο επιστημονικό περιοδικό Bioelectromagnetics.

Ο ΠΟΥ αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από ΗΜΥ εκδηλώνουν «μια ποικιλία από μη ειδικά συμπτώματα», αλλά επισημαίνει επίσης ότι «η Ηλεκτρομαγνητική Υπερευαισθησία δεν αποτελεί ιατρική διάγνωση».

«Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση για τη σύνδεση των συμπτωμάτων της ΗΜΥ με την έκθεση του ατόμου σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας στην ιστοσελίδα του.

Τα συμπτώματα της ΗΜΥ μπορεί να ποικίλουν από άτομο σε άτομο, αλλά είναι συνήθως πολύ γενικευμένα, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να οφείλονται σε πολλές αιτίες. Για παράδειγμα, ένας πονοκέφαλος μπορεί να σημαίνει ότι θα κρυολογήσετε, ή ότι ήπιατε πάρα πολύ καφεΐνη, ή ότι δεν έχετε πιει αρκετό νερό. Μια ζάλη μπορεί να υποδηλώνει την εμφάνιση γρίπης, ή την έλλειψη ύπνου. Μπορεί τέτοιου τύπου συμπτώματα να είναι ενοχλητικά και δυσάρεστα, αλλά δεν είναι συνήθως χρήσιμα στον προσδιορισμό για το τι ακριβώς τα προκαλεί. Αυτό καθιστά δύσκολο για τους γιατρούς να τα αποδώσουν σε ευαισθησία ή «αλλεργία στα Wi-Fi», όπως λέγεται.

Άλλα συμπτώματα που φέρεται ότι ξεκινούν, ή επιδεινώνονται από τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα των Wi-Fi και άλλων πηγών είναι προβλήματα ύπνου, «κουδούνισμα» στα αυτιά, απώλεια μνήμης, αρρυθμία και υπογονιμότητα. http://www.govastileto.gr/

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τη Μέρκελ με τη βοήθεια της Δανίας, σύμφωνα με έκθεση

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας βοήθησαν τις ΗΠΑ να κατασκοπεύσει Ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την περίοδο από το 2021 μέχρι το 2014, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (FE) της Δανίας συνεργάστηκε με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τη συλλογή πληροφοριών, σύμφωνα με έκθεση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα Danmark

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Νέες αντικειμενικές αξίες Ανατροπές στην κτηματαγορά και τους φόρους ακινήτων

«Φωτιά» στον χάρτη της κτηματαγοράς αναμένεται να βάλουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Τα αποκαλυπτήρια των νέων τιμών που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε 13.808 περιοχές σε όλη τη χώρα θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να προαναγγέλλει αυξήσεις στις αντικειμενικές ακόμη και κατά 40%. Οι νέες τιμές θα δημοσιοποιηθούν τώρα αλλά θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ,

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

Εργασιακά: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων με φόντο το νέο νομοσχέδιο

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο με τα συνδικάτα να ετοιμάζουν την πρώτη μεγάλη αναμέτρηση με την κυβέρνηση την Πέμπτη 3 Ιούνη. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις απεργίες, αλλαγές που όπως είπε θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Ακινητα Χάος στις μεταβιβάσεις ακινήτων από τους δασικούς χάρτες

Πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις έχει λάβει η ανάρτηση των δασικών χαρτών για το φρένο που θέτει στις μεταβιβάσεις ακινήτων, με αιχμή τα δυσεπίλυτα ζητήματα που αφορούν κυρίως το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τις εκχερσωμένες εκτάσεις και στους δασωμένους αγρούς. Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας πολιτών,

Ανάδρομος Ερμής σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα – Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ Θα βρεθείτε στο μέσω καταιγισμού πληροφοριών σχετικών με μυστικά αλλά και υπόγειες συμπεριφορές ατόμων που, ως ώρας, θεωρούσατε φιλικά προσκείμενα σε εσάς. Μην επιτρέψετε σε κανένα με την συμπεριφορά του να αναμοχλεύσει δικά σας εσωτερικά τραύματα του παρελθόντος, αντιθέτως κινηθείτε αναλόγως και προστατέψτε τον εαυτό σας.

BBC: «Η αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας»

«Η αλλαγή των συνόρων σημαίνει το άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας» στα Βαλκάνια, λέει ο Βαλεντίν Ινζκο, Υπατος Εκπρόσωπος για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το καθήκον του οποίου είναι η διατήρηση της ειρήνης βάσει της Συμφωνίας του Ντέιτον. «Μυστήρια σχέδια» «Πρόκειται για τη συμφωνία που καθόρισε τη λήξη του πολέμου το 1995,