Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλλεργία στο Wi-Fi: Και όμως είναι πραγματική;

Εδώ και αρκετό καιρό, πολλά άτομα με ανεξήγητους και επαναλαμβανόμενους πονοκεφάλους, ζάλη και ερεθισμό του δέρματος φέρεται πως έχουν
αυτά τα προβλήματα λόγω ευαισθησίας στις πηγές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, μια ασθένεια που ονομάζεται και Ηλεκτρομαγνητική Υπερευαισθησία (ΗΜΥ), σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Τρεις αληθινές ιστορίες που έχουν προκαλέσει αίσθηση


Σε μια πρόσφατη υπόθεση, η οικογένεια ενός 15χρονου κοριτσιού στην Μ. Βρετανία, η οποία αυτοκτόνησε, επειδή, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ και τα όσα υποστήριξε η οικογένειά της στο δικαστήριο, είχε εκδηλώσει αλλεργία στα σήματα Wi-Fi. Τα σήματα Wi-Fi στο σχολείο της την έκαναν να νιώθει ναυτία και πολύ ισχυρούς πονοκεφάλους και της ήταν πρακτικώς αδύνατο να συγκεντρωθεί σε οτιδήποτε άλλο.

Σε μία δεύτερη περίπτωση, οι γονείς ενός 12χρονου αγοριού υπέβαλαν μήνυση εναντίον ενός ιδιωτικού σχολείου της Μασαχουσέτης, υποστηρίζοντας ότι ένα νέο σύστημα «βιομηχανικής ικανότητας Wi-Fi» στο σχολείο προκάλεσε προβλήματα υγείας στο παιδί τους. Το αγόρι υποφέρει από πονοκεφάλους, φαγούρα στο δέρμα και εξανθήματα, που μετά από αρκετές ώρες στο σχολείο συνοδεύονται από ρινορραγία, ζάλη και ταχυπαλμία. Τα συμπτώματα, τα οποία γιατροί δεν μπορούσαν να διαγνώσουν, προέκυπταν μόνο κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Το σχολείο απέρριψε τις κατηγορίες και η επίσημη αξιολόγηση του συστήματος Wi-Fi διαπίστωσε ότι τα επίπεδα των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων ήταν σαφώς εντός των παραμέτρων ασφαλείας που έχουν θεσπισθεί από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ.

Σε μια άλλη περίπτωση, στη Γαλλία, μία γυναίκα κέρδισε αναπηρικό επίδομα από το κράτος όταν ισχυρίστηκε ότι η ΗΜΥ της ήταν τόσο σοβαρή που έπρεπε να ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε ένα ανακαινισμένο αχυρώνα στα βουνά, για να προστατεύσει τον εαυτό της από τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα, σύμφωνα με την Agence France-Presse. Όμως, ενώ το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τα συμπτώματα της προσόντα, όπως η απενεργοποίηση, δεν αναγνωρίζουν επίσημα EHS ως μια ιατρική πάθηση.

Τι συμβαίνει λοιπόν με τα συμπτώματα «από τα σήματα Wi-Fi;»

Συμμετέχοντες σε έρευνα για άτομα που ισχυρίζονται ότι πάσχουν από ΗΜΥ περιγράφουν σωματικά συμπτώματα όπως πονοκεφάλους και κόπωση που εμφανίζεται κάθε φορά που είναι κοντά σε συσκευές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα, όπως τα σήματα Wi-Fi, ή τα σήματα κεραίας στα κινητά τηλέφωνα, ακόμα και οι οθόνες υπολογιστών. Όταν απομακρύνονται ή κλείνουν αυτές τις συσκευές ανακουφίζονται από τα συμπτώματά τους, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας.

Ωστόσο, επιστημονικά ελεγχόμενα πειράματα στα οποία άνθρωποι εκτέθηκαν σε ηλεκτρομαγνητικά σήματα, αλλά δεν είχαν γνώριζαν πότε τα σήματα αυτά ήταν ενεργοποιημένα και πότε όχι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες δεν ήταν σε θέση να καθορίσουν πότε τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα ήταν ενεργά, σύμφωνα με συνδυαστική επιθεώρηση 46 επιμέρους ερευνών που δημοσιεύθηκε το 2009 στο επιστημονικό περιοδικό Bioelectromagnetics.

Ο ΠΟΥ αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από ΗΜΥ εκδηλώνουν «μια ποικιλία από μη ειδικά συμπτώματα», αλλά επισημαίνει επίσης ότι «η Ηλεκτρομαγνητική Υπερευαισθησία δεν αποτελεί ιατρική διάγνωση».

«Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση για τη σύνδεση των συμπτωμάτων της ΗΜΥ με την έκθεση του ατόμου σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας στην ιστοσελίδα του.

Τα συμπτώματα της ΗΜΥ μπορεί να ποικίλουν από άτομο σε άτομο, αλλά είναι συνήθως πολύ γενικευμένα, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να οφείλονται σε πολλές αιτίες. Για παράδειγμα, ένας πονοκέφαλος μπορεί να σημαίνει ότι θα κρυολογήσετε, ή ότι ήπιατε πάρα πολύ καφεΐνη, ή ότι δεν έχετε πιει αρκετό νερό. Μια ζάλη μπορεί να υποδηλώνει την εμφάνιση γρίπης, ή την έλλειψη ύπνου. Μπορεί τέτοιου τύπου συμπτώματα να είναι ενοχλητικά και δυσάρεστα, αλλά δεν είναι συνήθως χρήσιμα στον προσδιορισμό για το τι ακριβώς τα προκαλεί. Αυτό καθιστά δύσκολο για τους γιατρούς να τα αποδώσουν σε ευαισθησία ή «αλλεργία στα Wi-Fi», όπως λέγεται.

Άλλα συμπτώματα που φέρεται ότι ξεκινούν, ή επιδεινώνονται από τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα των Wi-Fi και άλλων πηγών είναι προβλήματα ύπνου, «κουδούνισμα» στα αυτιά, απώλεια μνήμης, αρρυθμία και υπογονιμότητα. http://www.govastileto.gr/

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέα προσφυγή των Δανών στην Ε.Ε. βλέπει… τρύπες, εισαγόμενο γάλα για φέτα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Δανοί αμφισβητούν το νομικό καθεστώς της Φέτας στην Ε.Ε., ωστόσο για πρώτη φορά, θέτουν επ’ αμφιβόλω την τήρηση των κανόνων παρασκευής της Φέτας από την Ελλάδα. Εικάζεται μάλιστα ότι αυτή τη φορά γίνεται επίκληση στοιχείων βάσει των οποίων η ετήσια εγχώρια παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος δεν επαρκεί

Ευρωβαρόμετρο: Το 53% των Ελλήνων εξακολουθεί να μην εμπιστεύεται τις κυβερνήσεις.

Συντριπτική είναι η πλειοψηφία Ελλήνων και ευρωπαίων που στηρίζουν την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παρέχει πόρους μόνο στα κράτη - μέλη που σέβονται το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αρχές της. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, που δημοσιεύτηκε σήμερα, 9 στους 10 Έλληνες  και 4 στους 5 Ευρωπαίους,

Χειροποίητα κρητικά παξιμάδια

Προετοιμασία 40′, Αναμονή 3 ώρες και 10′, Ψήσιμο 3-4 ώρες ΥΛΙΚΑ (για περίπου 24 ντάκους) 2 φακελάκια ξερή μαγιά (16 γρ.) 1½ λίτρο νερό, σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ.σ. μέλι

«Ίσως και πάνω απο 40% η ανεργία στην Β. Ελλάδα» λένε εκπρόσωποι εργαζομένων

Στα επίπεδα ανεργίας, στις εργασιακές συνθήκες μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού και σε τοπικά προβλήματα με επιπτώσεις στην απασχόληση αναφέρθηκαν εκπρόσωποι των εργατικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, σε συνέντευξη τύπου, ενόψει της διοργάνωσης της φετινής ΔΕΘ.

Χορτοτυροπιτάκια στο τηγάνι

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 16 πιτάκια) Για τη γέμιση ½ φλ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κιλό άγρια χόρτα, χοντροκομμένα 1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος (1 φλ.)

Προσωπικός Αριθμός (ΠΑ) θα αντικαταστήσει, μεταξύ άλλων, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ και θα λειτουργεί σαν «διαβατήριο» για όλες τις συναλλαγές...

Μια μικρή «επανάσταση» στην καθημερινότητα των πολιτών αναμένεται να φέρει στις αρχές του νέου χρόνου ο μοναδικός Προσωπικός Αριθμός (ΠΑ) ταυτοποίησής τους, που θα τυπωθεί και στις καινούργιες ταυτότητες και θα χρησιμοποιείται παντού. Ο ΠΑ θα αντικαταστήσει, μεταξύ άλλων, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ και θα αποδίδεται σε κάθε

Άδειες δεξαμενές και ακαρπία δείχνουν τα 4,50 ευρώ σε φρέσκα αγουρέλαια

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για μείωση της παραγωγής ελαιολάδου   σε επίπεδα έως και 50% κάτω από τους 270.000 τόνους που παρήχθησαν το 2020. Εφόσον τα σενάρια επιβεβαιώσουν τα νούμερα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα ενόψει της νέας παραγωγής, η αγορά βάσει και του θεμελιώδους νόμου της προσφοράς και της ζήτησης,

Μελέτη – Ο κοροναϊός έφερε πτώση των γεννήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Πτώση των γεννήσεων επέφερε σε Ευρώπη (ιδίως στη Νότια) και σε ΗΠΑ η πανδημία Covid-19, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, που επιβεβαιώνει ανάλογα ευρήματα προηγούμενων ερευνών. Έτσι, πέρα από την αύξηση των θανάτων (4,5 εκατομμύρια παγκοσμίως μέχρι σήμερα), ο κορονοϊός έπληξε τη δημογραφική δυναμική των πληθυσμών και από την πλευρά των γεννήσεων.

Τραχανόσουπα

Υλικά Μία κούπα ξινό τραχανά Μία κούπα φρέσκο γάλα πλήρες Μία κουταλιά βούτυρο Δύο λίτρα νερό Αλάτι Πιπέρι     

Συστράτευση μικρών ελαιοπαραγωγών για την αύξηση τιμών.

Ζητούμενο γίνεται η αντιπροσώπευση του παραδοσιακού ελαιώνα στην αλυσίδα αξίας και η διεκδίκηση καλύτερων τιμών αλλά και μιας περίοπτης θέσης στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όσο παράλληλα οι ίδιοι οι παραγωγοί αναλαμβάνουν επικουρικά τον ρόλο του ελεγκτή, επιτηρώντας την πιάτσα για τυχόν φαινόμενα απάτης.