Η αυθεντική γοητεία του Ναυπλίου

Άλλοτε για Σαββατοκύριακο, άλλοτε για πολυήμερες διακοπές κι άλλοτε για έναν καφέ ή ένα ποτό. Το όμορφο Ναύπλιο, στην Πελοπόννησο, είναι αγαπημένος προορισμός για ό,τι διάθεση και όσο χρόνο διαθέτει κανείς. Για την πιο σύντομη επίσκεψη στη γραφική πόλη της Αργολίδας,
ή την άνετη χρονικά διαμονή που θα επιτρέψει τη γνωριμία με την πόλη, τα αξιοθέατα και την ιστορία της, την καθημερινότητά της και τη γύρω περιοχή.
Η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το 1828, είναι μια πόλη με παρελθόν αλλά και ολοζώντανο παρόν, που συνταιριάζει την πλούσια ιστορία της με τη σύγχρονη καθημερινότητα των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών της.
Ορόσημα της πόλης είναι αναμφίβολα το Παλαμήδι, η Ακροναυπλία και το Μπούρτζι, τρία από τα πιο γνωστά αξιοθέατά της. Κάντε τον κόπο να ανηφορίσετε τα εκατοντάδες σκαλιά του Παλαμηδιού για να δείτε το φρούριο του 18ου αιώνα αλλά και πανοραμική θέα στην πόλη και τη θάλασσα. Από την Ακροναυπλία θα σας καθηλώσει η θέα προς το Μπούρτζι και την Αρβανιτιά ενώ στο Μπούρτζι στις ρομαντικές εικόνες μέσα στη θάλασσα σβήνουν τα φαντάσματα του χθες.
Ολόκληρο το Ναύπλιο προσφέρεται για βόλτες- τα hot spot είναι αναμφίβολα η πλατεία Συντάγματος και ο παραλιακός δρόμος, αλλά αξίζει να περπατήσετε και στον πεζόδρομο στον γύρο της Αρβανιτιάς, με θέα στον Αργολικό κόλπο.
ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΝΑΥΠΛΙΟΝΑΥΠΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟwww.newsbeast.gr