Ταρτάκια με σαντιγί και βύσσινο

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη


250 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 πρέζα αλάτι
1 μεγάλο αβγό
1 λεμόνι ή πορτοκάλι, ξύσμα
λίγο γάλα

Για τη γέμιση

400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά για σαντιγί
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κούπα γλυκό του κουταλιού βύσσινο



Εκτέλεση

Για τη ζύμη


Στο μπολ του μίξερ προσθέστε το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, τη ζάχαρη και το βούτυρο μαζί με μια πρέζα αλάτι κι ανακατεύω με το φτερό, μέχρι να δημιουργηθεί μια θρυμματισμένη ζύμη, που να θυμίζει ψίχουλα.

Εναλλακτικά, δουλεύετε τα υλικά με το χέρι, ζυμώνοντάς τα μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσθέτετε στα ψίχουλα το αβγό και το ξύσμα και ανακατεύετε λίγο ακόμη, να ενωθούν.
Αν διαπιστώσετε ότι η ζύμη είναι πολύ συμπαγής και δεν δουλεύεται, ρίχνετε ελάχιστο γάλα στο μείγμα.

Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Πασπαλίζετε τον πάγκο της κουζίνας και τον πλάστη με αλεύρι. Ξετυλίγετε τη ζύμη και την ανοίγετε σε λεπτού προς μεσαίου πάχους φύλλο. Παίρνετε μικρές μεταλλικές θήκες ή από σιλικόνη και τις γεμίζετε με τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα και να προεξέχει λιγάκι.

Αν δεν έχετε φορμάκια, φτιάχνετε καλαθάκια με το χέρι ή δίνετε στα ταρτάκια το σχήμα που θέλετε. Αν δεν έχετε φόρμα, φροντίζω όμως να τρυπήσετε ελαφρώς (όχι μέχρι κάτω) τον πάτο, ώστε να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

Για τη γέμιση


Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε στη δυνατή σκάλα την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη μέχρι για γίνει σφικτή σαντγιί περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια γεμίζετε με την σαντιγί τα ταρτάκια και με 1 κουταλιά του γλυκού από το γλυκό βύσσινο.