Ανατίναξαν το αυτοκίνητο της κόρης του επιχειρηματία Πρόδρομου Εμφιετζόγλου

Εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο της κόρης του επιχειρηματία Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, Μελίνας,τοποθέτησαν τρεις άγνωστοι τα ξημερώματα της Τετάρτης, προκαλώντας την ολική καταστροφή του οχήματος...

Ο μηχανισμός που τοποθετήθηκε κάτω από το αυτοκίνητο, ακριβώς έξω από το σπίτι, ήταν, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες της αστυνομίας, επαγγελματικός και σκοπός των δραστών ήταν ο εκφοβισμός της οικογένειας και συγκεκριμένα της Μελίνας Εμφιετζόγλου, η οποία έχει αναλάβει την ηγεσία της κατασκευαστικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενης κατοικίας, οι δράστες ήταν τρεις και φορούσαν κουκούλα. Η τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού έγινε λίγη ώρα πριν τις τρεις τα ξημερώματα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην αστυνομία η Μελίνα Εμφιετζόγλου, ακούστηκαν πολλαπλές εκρήξεις και όχι μόνο μία. Όταν η ίδια, όντας ανυποψίαστη, βγήκε στο μπαλκόνι για να δει τι συμβαίνει, αντίκρισε το αυτοκίνητό της τυλιγμένο στις φλόγες.
Η αστυνομία δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και της τρομοκρατικής ενέργειας. Η τοποθέτηση της βόμβας στο αυτοκίνητο της κόρης του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου έγινε σε μία περιοχή με ισχυρή αστυνομική παρουσία, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η κατοικία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Στο σημείο κατέφτασαν αμέσως τόσο η Πυροσβεστική, όσο και η αστυνομία, η οποία ξεκίνησε αμέσως την έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για επαγγελματική δουλειά. Περισσότερα συμπεράσματα και στοιχεία θα προκύψουν από την εξέταση του οχήματος, το οποίο θα μεταφερθεί σε ειδικά εργαστήρια.
Η Μελίνα Εμφιετζόγλου κατέθεσε, μέσω της δικηγόρου της, Αφροδίτης Μακρή, μήνυση κατά αγνώστων και έδωσε κατάθεση στην αστυνομία και στον ανακριτή. Η οικογένεια Εμφιετζόγλου σε δήλωσή της τονίζει πως «πρόκειται για ένα άνανδρο χτύπημα. Η οικογένειά μας δεν εκβιάζεται, ούτε απειλείται». Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της οικογένειας στο protothema.gr, η οικογένεια, πολύ δε περισσότερο η Μελίνα Εμφιετζόγλου, δεν είχε δεχθεί απειλές το τελευταίο διάστημα, ενώ δεν βρίσκεται σε αντιδικία με κάποιο φυσικό πρόσωπο, ή εταιρεία, καθώς έχουν επιτευχθεί συμφωνίες με τους πιστωτές της Μηχανικής. Οι υποψίες που εκφράζονται αφορούν τον ανταγωνισμό, καθώς η Κατασκευαστική Εταιρεία βρίσκεται εκ νέου στο προσκήνιο με την ανάληψη ενός σημαντικού έργου και την εν δυνάμει συμφωνία για ένα ακόμη.
Η Μελίνα Εμφιετζόφγλου βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, καθώς είχε επιλέξει η ίδια να κυκλοφορεί δίχως σωματοφύλακες. Θεωρούσε ότι δεν απειλείται, ενώ δεν έχει ενοχλήσει κανέναν. Μετά την έκρηξη της βόμβας στο αυτοκίνητό της τα ξημερώματα της Τετάρτης, αποφάσισε να προσλάβει άμεσα φρουρό, ενώ η αστυνομία διέθεσε ένα όχημα για περιπολία έξω από την κατοικία της, εφόσον το ζητήσει η ίδια.
Η οικογένεια Εμφιετζόγλου αναμένει, πλέον, το πόρισμα της αρμόδιας αρχής από την εξέταση του οχήματος και τα όποια υπολείμματα από τον εκρηκτικό μηχανισμό, ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει τις επόμενες ενέργειές της. http://fonaklas.blogspot.gr