Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Μπακαλιαροκροκέτες με πατάτα.Με πλούσια γέμιση και τραγανή κρούστα

Υλικά για 6 άτομα

  • 600 γραμμάρια παστό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • λίγο αλάτι
  • αλεύρι
  • 4 πατάτες βρασμένες μέτριες
  • 6-7 φιλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο              

    Εκτέλεση

  • Ξαλμυρίζουμε από το βράδυ το μπακαλιάρο αλλάζοντας 2-3 φορές κατά διαστήματα το νερό ή αγοράζουμε έτοιμο ξαλμυρισμένο.
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και με ένα πιρούνι τις κάνουμε σαν πουρέ.
  • Τις λιώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπακαλιάρο που τον κόβουμε με το χέρι σε μικρά κομματάκια, ύστερα το μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και λάδι.
  • Τα ζυμώνουμε όλα να γίνουν ένα μίγμα, τα πλάθουμε σε κεφτέδες όπως τα σουτζουκάκια τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά και είναι έτοιμα.          www.newsbeast.gr