Χειμερινά στιγμιότυπα στην κοσμοπολίτικη πόλη της Κέρκυρας

Μπορεί να την έχουμε συνδέσει κατεξοχήν με το Πάσχα, λόγω των ατμοσφαιρικών εθίμων της, και με το καλοκαίρι, λόγω των όμορφων παραλιών και της ευχάριστης θάλασσας, ωστόσο η Κέρκυρα είναι προορισμός όλων των εποχών και προσφέρει σε κάθε περίοδο διαφορετικές συγκινήσεις.

Με έντονο το βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και εμφανείς αγγλικές και γαλλικές επιρροές, η κοσμοπολίτικη πόλη της Κέρκυρας αποπνέει αρχοντιά και καλαισθησία. Βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του νησιού, στην ανατολική ακτή.  Χωρίζεται στην παλιά και τη νέα πόλη, με την πρώτη να συγκεντρώνει, όπως είναι αναμενόμενο, τη μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον. Φρούρια, ανάκτορα, καμάρες και στενά σοκάκια συνδυάζονται με κτίρια δυτικού τύπου με κομβικό σημείο την πλατεία Σπιανάδα, απέναντι από το παλαιό φρούριο. Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Παλαιόπολης αλλά και το μουσείο της, που στεγάζεται στο Μον Ρεπό.
Το παλαιό φρούριο χωρίζεται από την πόλη με μια τεχνητή τάφρο. Κατασκευάστηκε από τους Βενετούς τον 13ο αιώνα. Η ανέγερση του νέου φρουρίου τοποθετείται στο 1570. Διαθέτει εντυπωσιακές πύλες και αποτελεί το δυτικό όριο της πόλης.
Είτε με τον λαμπρό καλοκαιρινό ήλιο να αστράφτει πάνω στα ήρεμα νερά του Ιονίου, είτε με τις γκρίζες αποχρώσεις και τη μουντάδα του χειμώνα, η πόλη της Κέρκυρας διατηρεί αναλλοίωτη την ομορφιά της και προσκαλεί τον επισκέπτη να τη γνωρίσει.
ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΗwww.newsbeast.gr/

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί η Ελλάδα έχει τις ακριβότερες τιμές ενέργειας στην Ευρώπη...

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων