Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Κροκέτες πατάτας με μανιτάρια

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • 400 γραμμάρια πατάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 100 γραμμάρια τυρί έμμενταλ τριμμένο
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 αβγά
  • 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές του γλυκού ξίδι
  • 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα           

    Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνουμε σε πουρέ.
  • Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε σε βούτυρο 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το τυρί, το βασιλικό, το ένα αβγό και αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μακρόστενες όπως οι κροκέτες, βουτάμε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αβγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά.
  • Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. www.newsbeast.gr