ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΡΟΪΤΕΡΣ! Καποιος εισαγγελέας επιπέδου Πεπόνη;

Περίεργες δηλώσεις του αναπληρωτή CEO της Εθνικής στο Reuters, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, αφενός για το timing των δηλώσεων και αφετέρου για το ανοιχτό κάρφωμα στον διοικητή της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο. Φτάνει δε στο
σημείο να τον κατηγορεί ανοιχτά, ότι το επιχειρηματικό πλάνο της Εθνικής θα αποκοπεί λόγο Blackrock. Ετοιμάζει την παραίτηση του ο κ. Χριστοδούλου;
Αναλυτικά το ρεπορτάζ του euro2day.
Η δυνατότητα των ελληνικών τραπεζών για την χορήγηση δανείων και την πραγματοποίηση των επιχειρησιακών τους σχεδίων περιορίζεται από τη διαφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών για το ύψος των κεφαλαιακών κενών, δήλωσε στο Reuters o αναπληρωτής CEO της Εθνικής Τράπεζας, Πέτρος Χριστοδούλου.
Ο κ. Xριστοδούλου τόνισε πως οι καθυστερήσεις στις χορηγήσεις δανείων μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στην ανάπτυξη.
«Oι τράπεζες είναι η καρδιά της οικονομίας και αν η καρδία αυτή δεν παρέχει ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, η τελευταία θα εξασθενήσει» σημείωσε.
Ο ίδιος ανέφερε πως οι τράπεζες βασίζονται στα δημοσιεύματα του τύπου για να αντλήσουν στοιχεία για τα αποτελέσματα των stress test που ολοκληρώθηκαν πέρυσι και αναμένεται να ανακοινωθούν το Δεκέμβριο. Με βάση τα δημοσιεύματα η BlackRock υπολογίζει τις κεφαλαιακές ανάγκες στα €4,5 δισ. και το ΔΝΤ ως και τα €15 δισ., αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Στον βαθμό που δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα από τον έλεγχο της BlackRock, οι ελληνικές τράπεζες και η ελληνική οικονομία είναι τα θύματα» υποστήριξε ο κ. Χριστοδούλου.
Ο κ. Χριστοδούλου επισήμανε ότι η τράπεζα του ήταν επιφυλακτική στη χορήγηση δανείων μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες, όταν και αποφάσισε να ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε σχέδιο χορήγησης δανείων €3 δισ. σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.»Είπαμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, πρέπει να εφαρμόσουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο» τόνισε. «Αν δημοσιευτεί η έκθεση (για τις κεφαλαιακές ανάγκες) και μας σταματήσει, ας είναι» πρόσθεσε.
Όπως δήλωσε στο Reuters, το ποσοστό των καθυστερούμενων δανείων συνεχίζει να αυξάνεται. Ο ίδιος εκτίμησε πως το ποσοστό θα πιάσει ταβάνι κάπου στο 30%.
Lobbystas.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων