ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΡΟΪΤΕΡΣ! Καποιος εισαγγελέας επιπέδου Πεπόνη;

Περίεργες δηλώσεις του αναπληρωτή CEO της Εθνικής στο Reuters, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, αφενός για το timing των δηλώσεων και αφετέρου για το ανοιχτό κάρφωμα στον διοικητή της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο. Φτάνει δε στο
σημείο να τον κατηγορεί ανοιχτά, ότι το επιχειρηματικό πλάνο της Εθνικής θα αποκοπεί λόγο Blackrock. Ετοιμάζει την παραίτηση του ο κ. Χριστοδούλου;
Αναλυτικά το ρεπορτάζ του euro2day.
Η δυνατότητα των ελληνικών τραπεζών για την χορήγηση δανείων και την πραγματοποίηση των επιχειρησιακών τους σχεδίων περιορίζεται από τη διαφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών για το ύψος των κεφαλαιακών κενών, δήλωσε στο Reuters o αναπληρωτής CEO της Εθνικής Τράπεζας, Πέτρος Χριστοδούλου.
Ο κ. Xριστοδούλου τόνισε πως οι καθυστερήσεις στις χορηγήσεις δανείων μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στην ανάπτυξη.
«Oι τράπεζες είναι η καρδιά της οικονομίας και αν η καρδία αυτή δεν παρέχει ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, η τελευταία θα εξασθενήσει» σημείωσε.
Ο ίδιος ανέφερε πως οι τράπεζες βασίζονται στα δημοσιεύματα του τύπου για να αντλήσουν στοιχεία για τα αποτελέσματα των stress test που ολοκληρώθηκαν πέρυσι και αναμένεται να ανακοινωθούν το Δεκέμβριο. Με βάση τα δημοσιεύματα η BlackRock υπολογίζει τις κεφαλαιακές ανάγκες στα €4,5 δισ. και το ΔΝΤ ως και τα €15 δισ., αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Στον βαθμό που δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα από τον έλεγχο της BlackRock, οι ελληνικές τράπεζες και η ελληνική οικονομία είναι τα θύματα» υποστήριξε ο κ. Χριστοδούλου.
Ο κ. Χριστοδούλου επισήμανε ότι η τράπεζα του ήταν επιφυλακτική στη χορήγηση δανείων μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες, όταν και αποφάσισε να ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε σχέδιο χορήγησης δανείων €3 δισ. σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.»Είπαμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, πρέπει να εφαρμόσουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο» τόνισε. «Αν δημοσιευτεί η έκθεση (για τις κεφαλαιακές ανάγκες) και μας σταματήσει, ας είναι» πρόσθεσε.
Όπως δήλωσε στο Reuters, το ποσοστό των καθυστερούμενων δανείων συνεχίζει να αυξάνεται. Ο ίδιος εκτίμησε πως το ποσοστό θα πιάσει ταβάνι κάπου στο 30%.
Lobbystas.gr