Τροπολογία - συγχωροχάρτι στους δημάρχους ενόψει εκλογών

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από τη Βουλή, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η τροπολογία
που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, με βάση την οποία απαλλάσσονται από ποινικές ευθύνες οι δήμαρχοι που συνάπτουν συμβάσεις για μίσθωση έργου, ενόψει μάλιστα αυτοδιοικητικών εκλογών.
Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει ότι «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, που νομίμως έχουν συναφθεί για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει, αλλά είναι παρεμφερές από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, άλλα άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπευθύνους για τη σύναψη τους».
Εντονα αντέδρασαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και τη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου να μιλούν για «ντροπολογία» εφάμιλλη της τροπολογίας Πάχτα, με την οποία «επιχειρείται "κουκούλωμα" ενδεχόμενων ευθυνών δημοτικών αρχόντων».
Και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκ μέρους των ΑΝΕΛ ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, ως άσχετης.
Οι αιτιάσεις αυτές προκάλεσαν τόσο την αντίδραση του βουλευτή, που κατέθεσε την τροπολογία, όσο και του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.
Ο κ. Αναστασιάδης καταλόγισε στην αντιπολίτευση κακή τακτική να θεωρεί ότι κάθε βουλευτής που φέρνει μια τροπολογία, πάει κάτι να κρύψει.
Την πρόθεση της κυβέρνησης να διευκολυνθούν οι δήμοι διατράνωσε από την πλευρά του ο κ. Γρηγοράκος, ο οποίος σημείωσε ότι «αν του είχε περάσει από το μυαλό ότι αυτό γίνεται εν όψει εκλογών, θα την είχε αποσύρει» και διευκρίνισε: «επειδή δεν γίνεται, γι αυτό την κάνουμε δεκτή http://www.imerisia.gr