Ελαιόλαδο: φάρμακο για δυσκοιλιότητα, αυχενικό και πολλά άλλα

Όλοι ξέρουμε ότι το ελαιόλαδο είναι βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής με ιδιαίτερα ευεργετικές
ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Ας δούμε 10 χρήσεις του ελαιολάδου, εκτός κουζίνας, που δίνουν λύση σε καθημερινά προβλήματα υγείας.

-Δυσκοιλιότητα: 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε βράδι πριν τον ύπνο δρα ως ήπιο ηπακτικό

-Μέθη: 1 κουταλιά ηρεμεί το στομάχι, απαλύνοντας τη δυσάρεστη αίσθηση που προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

-Κολικοί:1 κουταλιά δρα καταπραυντικά και σπασμολυτικά σε ελαφρούς κολικούς νεφρών.

-Χοληστερίνη:1-2 κουταλάκια πρωί και βράδυ σκέτο ή ανακατεμένο με φυσικό χυμό λεμονιού περιορίζει την ”οξείδωση» της κακής χοληστερίνης.

-Αυχενικό σύνδρομο: Εάν το πρόβλημα οφείλεται σε υπερβολική μυική ένταση κάνουμε ελαφρύ μασάζ  με  χλιαρό μίγμα ελαιολάδου και χαμομηλιού. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μπεν-μαρί προσθέτουμε μία χούφτα χαμομήλι και ανακατεύουμε καλά.  Κάνουμε εντριβές στα σημεία του πόνου.

-Ελαφριά εγκαύματα:  Ανακατεύουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο με το ασπράδι  ενός αβγού. Μειώνει τον πόνο, προστατεύει το καμένο δέρμα και  επιταχύνει την  αποκατάστασή του.

-Ωτίτιδα:  Βρέχουμε ένα βαμβάκι με λίγο χλιαρό ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στο αυτί. Ανακουφίζει από τον πόνο και καταπραύνει φλεγμονές και ερεθισμούς.

-Πόνοι αρθρώσεων:Σε μισό λίτρο ελαιόλαδο προσθέτουμε μία χούφτα φρέσκια ή ξερή μέντα. Το ζεσταίνουμε ελαφρώς και κάνουμε ελαφρύ μασάζ στην πονεμένη περιοχή. Δρα αναλγητικά  και ανακουφίζει από ρευματικούς πόνους.

-Πόνος στο στομάχι: 1 κουταλιά ανακουφίζει από την υπερέκριση υδροχλωρικού οξέος.

-Σεξουαλική υποτονικότητα: 1-2 κουταλάκια κάθε πρωί, ανεβάζουν στα ύψη την λίμπιντο.
Πηγή:top7news.gr