Ν.Έρογλου: “Δεν πρόκειται να φύγει ο στρατός Κατοχής – Όσοι το πιστεύουν αυτό κυνηγούν ένα όνειρο”

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου «καρφώνει» τον Νίκο Αναστασιάδη και υποστηρίζει
ευθαρσώς πώς ο τουρκικός στρατός, ο στρατός «Κατοχής» και οι έποικοι θα παραμείνουν στην Κύπρο. Κι αυτό, τη στιγμή που ο μοιραίος για την Κυπριακή Δημοκρατία πρόεδρος έχει αποδεχθεί με το νέο «σχέδιο Ανάν» τη διάλυση της Εθνοφρουράς.
Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο «Ανατολού» ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων είπε ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα σχόλια των Ελληνοκυπρίων ότι με μια πιθανή συμφωνία, με βάση τους κανόνες της Ε.Ε. θα αρθούν οι εγγυήσεις, θα αποχωρήσει ο Τουρκικός Στρατός και οι έποικοι».
Σημειωτέον πώς οι έποικοι ζούν στα σπίτια των Ελληνοκυπρίων και δεν είναι διατεθειμένοι να τα παραδώσουν, τουλάχιστον χωρίς ανταλάγματα.
«Οι Ελληνοκύπριοι τρέχουν πίσω από ένα όνειρο», δήλωσε ο Ν. Έρογλου, με προκλητικό ύφος προς την ελληνοκυπριακή πλευρά και πρόσθεσε πώς το κοινό ανακοινωθέν προβλέπει την ίδρυση ενός διζωνικού, δικοινοτικού συνεταιρισμού, δύο συνιστωσών πολιτειών στη βάση της ισότητας.
Είναι ξεκάθαρo δηλαδή πώς Κυπριακή Δημοκρατία τέλος. Γι' αυτή που έδωσε αγώνα ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος και οι Κύπριοι το 2004, απορρίπτοντας το «σχέδιο Ανάν», την ενταφιάζει ο Νίκος Αναστασιάδης.
Για το εδαφικό, είπε ότι όταν έρθει η ώρα να συζητηθεί ,θα βγουν οι χάρτες. Ανέφερε συγκεκριμένα πώς «το εδαφικό θα συζητηθεί όταν όλα τα θέματα συμφωνηθούν». Μεταξύ αυτών και το θέμα των υδρογονανθράκων της Κυπριακής ΑΟΖ.
Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν τα κέρδη από την αξιοποίηση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου να μοιρασθούν ισότιμα και αξιώνουν η μεταφορά στην Ευρώπη να γίνει με αγωγό μέσω της Τουρκίας και όχι μέσω σταθμού υγροποιημένου αερίου που σχεδιάζει η Κυπριακή Δημοκρατία με το Ισραήλ.
«Η μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη θα στοιχίσει πολύ λιγότερο. Η υγροποίηση του φυσικού αερίου θα στοιχίσει 9-10 δις ευρώ, ποσό που είναι πολύ μεγάλο».
Ο Ντερβίς Έρογλου είπε ακόμα ότι ο ίδιος πιστεύει πως «οι Ισραηλινοί με τους Ελληνοκυπρίους διαβουλεύονται την πώληση του φυσικού αερίου με αγωγό μέσω Τουρκίας γι' αυτό κινητοποιήθηκαν και οι ΗΠΑ».
Σε αντάλλαγμα του φυσικού αερίου οι Τουρκοκύπριοι δίνουν στους Ελληνοκύπριους... νερό προερχόμενο από την Τουρκία. «Μέχρι τις 20 Ιουλίου θα έχει φτάσει το νερό. Σήμερα ο νότος μπορεί να μην θέλει να πάρει νερό από εμάς αλλά στο μέλλον θα το έχουν ανάγκη. Αυτό το νερό το λέμε νερό της ειρήνης. Μπορεί να είναι μια από τις βασικές ευλογίες της ειρήνης», είπε ο Έρογλου.
Πιο είναι το συμπέρασμα; Πως ο Ν. Αναστασιάδης λέει ψέματα στους Ελληνοκύπριους για δήθεν θετικά του νέου «σχεδίου Ανάν», με το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία γίνεται κοινότητα, ο Στρατός κατοχής παραμένει στην Κύπρο, όπως και οι έποικοι και οι Τούρκοι παίρνουν το φυσικό αέριο.
Γίνεται και μία προσπάθεια να εξαρτάται η Κύπρος ολόκληρη από το νερό της Τουρκίας. Σε μία τέτοια περίπτωση η «τουρκοποίηση» του νησιού θα είναι ολοκληρωτική. Γιατί έτσι θέλουν οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. και ο κ. Αναστασιάδης δεν επιθυμεί να τους δυσαρεστήσει. (defencenet)