Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εξαφανίσθηκε αρχαίο ναυάγιο με θησαυρό

Εντοπισμένο και καταγεγραμμένο ναυαγισμένο σκάφος από την αρχαιότητα, φορτωμένο με θησαυρό,
στην περιοχή της Δωδεκανήσου, εξαφανίσθηκε από τη θέση του!
Το ναυάγιο εντοπίσθηκε από δύο επαγγελματίες ψαράδες σε περιοχή στα νότια Δωδεκάνησα πριν από τρία χρόνια. Τότε ενημερώθηκε η Υπηρεσία Εναλίων Αρχαιοτήτων, αλλά δεν ανακοινώθηκε τίποτα προκειμένου να διαφυλαχθεί από τη δράση αρχαιοκαπήλων, που εμφανίζονται τα καλοκαίρια ως τουρίστες που λατρεύουν τις εξερευνήσεις των θαλασσών.
Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν, δεν έγινε καμιά ενέργεια όχι για την ανέλκυση του ναυαγίου ή του φορτίου του με τον θησαυρό, αλλά ούτε καν αποτύπωσή του.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Rodosalarm, η εξαφάνιση του φορτίου του ναυαγισμένου αρχαίου σκάφους, έγινε πριν από τρεις εβδομάδες από τους ίδιους δύο ψαράδες που το εντόπισαν πριν από τρία χρόνια.
Οι δύο ψαράδες επισκέφθηκαν την θαλάσσια περιοχή και την εξερεύνησαν με προσοχή, αλλά το μόνο που βρήκαν ήταν το διαλυμένο κουφάρι του σκάφους και λίγους αμφορείς σπασμένους. Περίπτωση να κάνουν λάθος, αποκλείεται διότι είχαν καταγράψει το ακριβές στίγμα όπου βρισκόταν το ναυάγιο και επί πλέον κράτησαν σημειώσεις για τη μορφολογία του βυθού στην ευρύτερη περιοχή.
Οι ίδιοι οι ψαράδες εκμυστηρεύονται ότι όταν πριν από τρία χρόνια βρήκαν το σκάφος, το παρατήρησαν προσεκτικά και κάνουν λόγο για «φορτίο με σημαντικά αντικείμενα πολλών ειδών, έναν θησαυρό, ανυπολόγιστης αξίας».http://www.parapolitika.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού επαίνεσαν τον παίκτη της Καβάλας που έδινε για πτυχίο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων