Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εξαφανίσθηκε αρχαίο ναυάγιο με θησαυρό

Εντοπισμένο και καταγεγραμμένο ναυαγισμένο σκάφος από την αρχαιότητα, φορτωμένο με θησαυρό,
στην περιοχή της Δωδεκανήσου, εξαφανίσθηκε από τη θέση του!
Το ναυάγιο εντοπίσθηκε από δύο επαγγελματίες ψαράδες σε περιοχή στα νότια Δωδεκάνησα πριν από τρία χρόνια. Τότε ενημερώθηκε η Υπηρεσία Εναλίων Αρχαιοτήτων, αλλά δεν ανακοινώθηκε τίποτα προκειμένου να διαφυλαχθεί από τη δράση αρχαιοκαπήλων, που εμφανίζονται τα καλοκαίρια ως τουρίστες που λατρεύουν τις εξερευνήσεις των θαλασσών.
Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν, δεν έγινε καμιά ενέργεια όχι για την ανέλκυση του ναυαγίου ή του φορτίου του με τον θησαυρό, αλλά ούτε καν αποτύπωσή του.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Rodosalarm, η εξαφάνιση του φορτίου του ναυαγισμένου αρχαίου σκάφους, έγινε πριν από τρεις εβδομάδες από τους ίδιους δύο ψαράδες που το εντόπισαν πριν από τρία χρόνια.
Οι δύο ψαράδες επισκέφθηκαν την θαλάσσια περιοχή και την εξερεύνησαν με προσοχή, αλλά το μόνο που βρήκαν ήταν το διαλυμένο κουφάρι του σκάφους και λίγους αμφορείς σπασμένους. Περίπτωση να κάνουν λάθος, αποκλείεται διότι είχαν καταγράψει το ακριβές στίγμα όπου βρισκόταν το ναυάγιο και επί πλέον κράτησαν σημειώσεις για τη μορφολογία του βυθού στην ευρύτερη περιοχή.
Οι ίδιοι οι ψαράδες εκμυστηρεύονται ότι όταν πριν από τρία χρόνια βρήκαν το σκάφος, το παρατήρησαν προσεκτικά και κάνουν λόγο για «φορτίο με σημαντικά αντικείμενα πολλών ειδών, έναν θησαυρό, ανυπολόγιστης αξίας».http://www.parapolitika.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων