Αρνητική η Μόσχα σε συνταγές διευθέτησης του Κυπριακού.

Με επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Αλεχάντρ Λουκασέβιτς, η Μόσχα εξέφρασε την αντίθεσή της στην επιβολή χρονοδιαγραμμάτων αλλά και σε «συνταγές διευθέτησης» των διακοινοτικών συνομιλιών στην Κύπρο, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση τονίζεται πως η Ρωσία...
 χαιρετίζει την απόφαση των ηγετών της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας, Νίκου Αναστασιάδη και Ντερβίς Έρογλου.
«Είναι απαραίτητο να διασφαλιστούν ευνοϊκές εξωτερικές συνθήκες για τις συνομιλίες, οι οποίες, κατά την πεποίθησή μας, πρέπει να είναι ελεύθερες από οποιαδήποτε έξωθεν πίεση και απόπειρες επιβολής χρονοδιαγραμμάτων ή συνταγών διευθέτησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, το οποίο δηλώνει έτοιμο να συνεργαστεί προς αυτό το σκοπό με τους εταίρους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές.
Η ρωσική διπλωματία, ευελπιστεί επίσης ότι «κατά τη διάρκεια του επικείμενου διαλόγου και οι δύο πλευρές θα στοχεύουν στην επίτευξη καθολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού ζητήματος στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας  και των διακοινοτικών συμφωνιών υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979».
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι μια πραγματική σταθερή διευθέτηση στην Κύπρο είναι δυνατή μόνο υπό τον όρο, ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των ίδιων των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Πηγή:  paraskhnio.gr