Με πλειστηριασμό απειλούνται 300.000 δανειολήπτες

Με αναγκαστικά μέτρα που φτάνουν έως και τον πλειστηριασμό της πρώτης τους κατοικίας απειλούνται περίπου 300.000 δανειολήπτες.
Πρόκειται για οφειλέτες και εγγυητές δανείων που έχουν χαρακτηριστεί μη συνεργάσιμοι
μέσα από την διαδικασία του Κώδικα Δεοντολογίας και τις επιστολές που έχουν στείλει οι τράπεζες καλώντας τους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Οπως επισημαίνει η «Καθημερινή» σχετικές επιστολές έχουν λάβει 1,2 εκατομμύρια δανειολήπτες και σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες το 25% περίπου δεν ανταποκρίθηκε.
Σημειώνεται πως η ρευστοποίηση της πρώτης κατοικίας μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμα και για εκείνους που έχουν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη και οι οποίοι με βάση των Κώδικα εξαιρούνται από την διαδικασία ενημέρωσης μέσω επιστολών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η ρευστοποίηση της πρώτης κατοικίας μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και για εκείνους που έχουν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη και οι οποίοι με βάση τον Κώδικα εξαιρούνται από τη διαδικασία της ενημέρωσης μέσω επιστολών.
Εντούτοις, μετά την αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη το 2015, ακόμη και αυτοί που έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο, μπορούν να χάσουν το δικαίωμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, εάν χαρακτηριστούν από την τράπεζα ως μη συνεργάσιμοι. http://www.imerisia.gr