Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γρ. φιλέτο πάπια
  • Χυμό και ζεστ από 2 πορτοκάλια
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 150 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι                   

    Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε τη ζάχαρη με πολύ λίγο νερό. Προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
  • Σε ένα μπολάκι λιώνουμε το κορν φλάουρ μέσα στο ζωμό λαχανικών κρύο.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το μείγμα με το ζωμό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να ξεκινήσει να πήγει και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το πορτοκάλι.
  • Κρατάμε στη ζέστη. Ψήνουμε το φιλέτο πάπιας σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο αρχικά από τη μεριά του δέρματος και ύστερα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Βγάζουμε από τη φωτιά, λεπτοκόβουμε και ρίχνουμε επάνω τη ζεστή σάλτσα.http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων