Κόκκινο κέικ

Υλικά:

4 μεγάλα αυγά
• 240γρ ανάλατο Lurpak Soft
• 240γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 240γρ καστανή ψιλή ζάχαρη
• 20ml κόκκινο χρώμα τροφίμων
• 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο


Για το γλάσο:

250 γρ μαλακό τυρί
• 600γρ ζάχαρη άχνη
• 100γρ ανάλατο Lurpak Soft

Εκτέλεση:

1.Αναμείξτε τη ζάχαρη και το Lurpak και xτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα.
2. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά και κτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
3. Κοσκινίστε το αλεύρι και τη σκόνη κακάο μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά.
4. Ενσωματώστε το χρώμα τροφίμων.
5. Βουτυρώστε με γενναία δόση τρεις φόρμες για σάντουιτς των 8’’.
6. Βάλτε στο φούρνο στους 180ºC για 25 λεπτά, τα κέικ θα είναι έτοιμα όταν βυθίζετε ένα μαχαίρι σε αυτά και βγαίνει καθαρό.
7. Γυρίστε το κέικ πάνω σε μια σχάρα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Για το γλάσο:

8 Προσθέστε το Lurpak και ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
9. Προσθέστε το μαλακό τυρί και κτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και κρεμώδες.

Για το τέλος:

10. Τοποθετήστε στο ψυγείο καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη για να κρυώσει, αυτό θα βοηθήσει να το επεξεργασθείτε στη συνέχεια με μεγαλύτερη ευκολία.

11. Αλείψτε το κέικ με στρώματα γλάσου και συναρμολογείστε. Βάλτε μια μεγάλη ποσότητα γλάσου στην κορυφή του κέικ με μια σπάτουλα και πιέστε απαλά στις πλευρές.

Μία συνταγή του Lurpak