Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα τσιπούρας κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 400 γρ. κόκκινο κρασί
  • 200 γρ. κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πρέζα κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι                                  

    Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί μαζί με το φύλλο δάφνης και ένα κουταλάκι πιπέρι. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε ύστερα μέσα τα φιλέτα τσιπούρας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
  •  Ύστερα βγάζουμε από μέσα τα φιλέτα και τα κρατάμε στην άκρη. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ύστερα από 5 λεπτά φιλτράρουμε το κρασί.
  • Βάζουμε ύστερα πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το κορν φλάουρ που το έχουμε διαλύσει σε λίγες σταγόνες νερό.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε για ένα λεπτό. Αποσύρουμε έπειτα από τη φωτιά και αλατίζουμε.
  •  Τσιγαρίζουμε ύστερα το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε μία κουταλιά νερό και σκεπάζουμε.
  • Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, αποσύρουμε ύστερα από τη φωτιά και αλατίζουμε.
  • Τα σερβίρουμε μαζί με τα φιλέτα τσιπούρας και τη σάλτσα κόκκινου κρασιού.http://www.newsbeast.gr/