Λίνδος, εξώστης με φόντο το πέλαγος

Είναι πολλές οι ομορφιές της Ρόδου και πολλοί οι λόγοι για να επισκεφθεί κανείς το κοσμοπολίτικο «νησί των ιπποτών». Η Λίνδος είναι χωρίς αμφιβολία ένας από αυτούς. Φωλιασμένη στο ακρωτήριο Κράνα, στα ανατολικά του νησιού, χτισμένη πάνω σε αρχαία πόλη, είναι ένας
από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους επισκέπτες της Ρόδου.
Απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου. Λευκά σπίτια και στενά σοκάκια αναπτύσσονται κάτω από τη σκιά της εντυπωσιακής αρχαίας Ακρόπολής της, μιας φυσικής οχυρωματικής θέσης που αξιοποιήθηκε από τους αρχαίους κατοίκους της περιοχής, μετέπειτα από τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς, τους Ιωαννίτες Ιππότες και τέλος από τους Τούρκους.
«Ορόσημο» της Ακρόπολης είναι μεταξύ άλλων ο ναός της Αθηνάς, που χρονολογείται από το 300 π.Χ., τα προπύλαια, η «Ελληνιστική Στοά», η ροδία τριήρης, ανάγλυφη σε βράχο στους πρόποδες, το τείχος που την περιβάλλει αλλά και το κάστρο, που χτίστηκε λίγο πριν το 1317. Ανεβαίνοντας στον αρχαιολογικό χώρο μην ξεχάσετε να απολαύσετε τη θέα προς το μικρό κλειστό λιμάνι του Απόστολου Παύλου.
Η Λίνδος είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το ναυτικό δίκαιο καθώς εκεί δημιουργήθηκε ο πρώτος καταγεγραμμένος κώδικας Ναυτικού Δικαίου, ο «Νόμος Ροδίων Ναυτικός». Γραφική και παραδοσιακή, έχει κηρυχθεί διατηρητέος οικισμός. Τα στενά δρομάκια με τις καμάρες προσκαλούν τον επισκέπτη να τα εξερευνήσει και να ανακαλύψει την ναυτική ιστορία του νησιού στα επιβλητικά αρχοντικά καπετανόσπιτα με τις αψιδωτές εισόδους.
ΛΙΝΔΟΣ ΡΟΔΟΣ ΛΙΝΔΟΣ ΡΟΔΟΣ ΛΙΝΔΟΣ ΡΟΔΟΣ ΛΙΝΔΟΣ ΡΟΔΟΣ ΛΙΝΔΟΣ ΡΟΔΟΣ ΛΙΝΔΟΣ ΡΟΔΟΣ ΛΙΝΔΟΣ ΡΟΔΟΣ ΛΙΝΔΟΣ ΡΟΔΟΣ
http://www.newsbeast.gr