ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ

Ο κ. Σόϊμπλε, μιλώντας σε Γερμανούς δημοσιογράφους, είπε ότι τα μέτρα για την Ελλάδα, θα πρέπει να διατυπωθούν νομοθετικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραμένουν ανεξάρτητα από τα εκλογικά αποτελέσματα.

Αφού λοιπόν ο νόμος (δηλαδή η απόφαση των δανειστών) που θα επιβάλει
τα όποια μέτρα, θα τα καταστήσει ανεξάρτητα από τις εκλογές στην Ελλάδα, τότε τι νόημα έχει να γίνονται εκλογές; Ειλικρινά τι νόημα έχουν οι εκλογές;
Αν δεν μπορούν να αλλάξουν πολιτικές και νόμοι, γιατί να γίνονται εκλογές; Απλά δηλαδή για να ικανοποιούνται οι προσωπικές φιλοδοξίας της καρέκλας για κάποιους, ώστε να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους οι δανειστές;
Αλήθεια υπάρχει Σύνταγμα σ΄ αυτή εδώ τη δύστυχη χώρα; Προφανώς δεν υπάρχει. Σύνταγμα της Ελλάδας είναι πλέον τα συμφέροντα των δανειστών.
Να λοιπόν γιατί, δανειστές και εγχώριο καθεστώς, εξορκίζουν τον κίνδυνο δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Γι' αυτό και παραβιάστηκε το τελευταίο δημοψήφισμα. Γιατί θέλουν να περιορίσουν το «δημοκρατικό» παιχνίδι μόνο μεταξύ των «ελεγχόμενων» πρόθυμων μνημονιακών κομμάτων.
Αυτή όμως η παράδοση της χώρας στους δανειστές, διαλύει την Ελλάδα και εξευτελίζει τον ελληνικό λαό.
Πιστεύω πως αυτό που είπε ο κ. Σόϊμπλε για τα μέτρα και τις εκλογές στην Ελλάδα, αν το έλεγε για τη Γερμανία, αυτή τη στιγμή θα είχαν βγει στους δρόμους εκατομμύρια Γερμανοί και θα ζητούσαν την άμεση απομάκρυνσή του. Αντίθετα εδώ δεν ενόχλησε κανέναν μας, το δε πολιτικό σύστημα άρχισε ήδη να συζητάει το θέμα στα καθεστωτικά ΜΜΕ. Κανένας από το πολιτικό προσωπικό δεν τόλμησε να πει το ελάχιστο εναντίον του κ. Σόϊμπλε. Αντίθετα, κάποια πρόθυμα «παπαγαλάκια» ήδη άρχισαν να προπαγανδίζουν ότι ο άνθρωπος είπε το αυτονόητο.

Φίλοι μου κάτι σάπιο έχουμε ανάμεσά μας. Κάποια «πέμπτη φάλαγγα» λειτουργεί σε βάρος της χώρας μας. Δεν μπορούμε να πάμε παραπέρα έτσι.
Τέλος...

Πέτρος Χασάπης