Βουτιά στα κρυστάλλινα νερά του Βοϊδομάτη

Όποιος έχει πράγματι βουτήξει στον υπέροχο ποταμό της Ηπείρου, αναμφίβολα το θυμάται ακόμα. Από τη μία είναι το παγωμένο νερό του, διαυγές τόσο που γίνεται εντελώς διάφανο. Από την άλλη είναι το εκπληκτικό τοπίο, η πανέμορφη ηπειρώτικη φύση, μέσα στην οποία ρέει.

Ο Βοϊδομάτης είναι ποταμός του νομού Ιωαννίνων, παραπόταμος του Αωού. Οι πηγές του εντοπίζονται κάτω από το χωριό Βίκος, συνολικά έχει μήκος 15 χιλιομέτρων και στο τέρμα του συμβάλει στον Αωό κοντά στην Κόνιτσα. Στην διαδρομή του, μέσα σε περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς, δέχεται υδάτινα ρεύματα που σχηματίζονται στις πλαγιές της Τύμφης ή προέρχονται από το Φαράγγι του Βίκου.
Είναι ένας από τους πιο καθαρούς ποταμούς της Ευρώπης κι έτσι, εκτός από την εντυπωσιακή διαύγεια του, είναι και πόσιμος.
Όσοι δεν τολμήσουν την περίφημη βουτιά, θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα μονοπάτια στις όχθες του Βοϊδομάτη, μέσα σε τοπίο εκθαμβωτικής ομορφιάς. Άλλωστε το ποτάμι περνά μέσα από μία από τις πιο εντυπωσιακές ορεινές περιοχές της Ελλάδας, η οποία έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός από το 1973, καθώς και το φαράγγι του Βίκου που αποτελεί μνημείο φυσικής ομορφιάς. Το μεγαλείο της φύσης συμπληρώνεται από τα γνωστά ηπειρώτικα γεφύρια, που ενώνουν κατά διαστήματα τις όχθες του ποταμού.
Πολλές είναι επίσης οι επιλογές για αθλήματα μέσα στο νερό του Βοϊδομάτη, όπως ράφτινγκ και κανόε καγιάκ.
ΒΟΙΔΟΜΑΤΗΣ ΒΟΙΔΟΜΑΤΗΣ ΒΟΙΔΟΜΑΤΗΣ ΒΟΙΔΟΜΑΤΗΣ ΒΟΙΔΟΜΑΤΗΣ ΒΟΙΔΟΜΑΤΗΣ ΒΟΙΔΟΜΑΤΗΣ ΒΟΙΔΟΜΑΤΗΣhttp://www.newsbeast.gr