Φανταστική μανταρινόπιτα

Υλικά
Για τη μανταρινόπιτα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
230 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 κούπα ηλιέλαιο + 2-3 κ.σ. για το άλειμμα του ταψιού
4 αβγά
1 κούπα λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή
1 βανιλίνη
1 κούπα κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 3 μεγάλα μανταρίνια

Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
1 κούπα χυμό μανταρινιών
2 κούπες λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
φλούδα από 1 μανταρίνι

Εκτέλεση
Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Τα αφήνουμε να βράσουν 4 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Μανταρινόπιτα:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις). Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός.

 Τέλος, παίρνουμε τα φύλλα ένα ένα και είτε τα μαδάμε μέσα στον χυλό με τα χέρια είτε τα κόβουμε με ένα ψαλίδι σε ακανόνιστα κομμάτια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μουλιάσουν καλά τα φύλλα. Με ένα πινέλο λαδώνουμε καλά ένα ταψί (στρογγυλό διαμέτρου 25 εκ. ή τετράγωνο διαστάσεων 20 x 20 εκ.). Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού. Αποσύρουμε και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε 30 λεπτά να απορροφήσει καλά το σιρόπι, κόβουμε και σερβίρουμε. http://www.govastileto.gr