Θρίλερ στην Κρήτη με την απαγωγή γνωστού επιχειρηματία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της απαγωγής γνωστού επιχειρηματία στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι απαγωγείς φέρονται να έχουν κάνει ήδη μια πρώτη επικοινωνία με την οικογένεια και να έχουν ζητήσει λύτρα, ενώ ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ
βρίσκονται ήδη στο Ηράκλειο, προκειμένου να αναλάβουν τη διαπραγμάτευση με τους απαγωγείς. Πρώτο τους μέλημα είναι να λάβουν «απόδειξη ζωής» - να βεβαιωθούν, δηλαδή, ότι ο επιχειρηματίας είναι σε καλή κατάσταση.
Οι δράστες φαίνεται πως είχαν στήσει καρτέρι στον οικισμό εκτός Ηρακλείου, στον επιχειρηματία κι όταν πλησίασε με το αυτοκίνητο του τον χτύπησαν, τον ακινητοποίησαν και τον άρπαξαν.
Κλιμάκιο από την Αθήνα καταφθάνει στην Κρήτη προκειμένου να ερευνηθεί η ύπαρξη γενετικού υλικού -εάν σταθούν τυχεροί -καθώς μπορεί να μην έχουν καεί τα πάντα λόγω της βροχόπτωσης.
Να σημειωθεί ότι η οικονομική επιφάνεια του θύματος και της οικογένειάς του είναι γνωστή σε όλη την Κρήτη και όχι μόνο. Η οικογένεια, πάντως, διατηρούσε πάντοτε εξαιρετικά χαμηλούς τόνους.
Σύμφωνα πάντως με το cretalive.gr, τα πρώτα στοιχεία παραπέμπουν σε μια καλά στημένη επιχείρηση που σχεδιαζόταν εδώ και μήνες από επαγγελματίες.
Το γεγονός και μόνο ότι τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν στην απαγωγή και στη συνέχεια έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους είχαν κλαπεί από το 2016 δείχνει ότι σχεδίαζαν για μήνες το εγχείρημά τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις αστυνομίας οι δράστες γνωρίζουν καλά πως να διαχειριστούν την υπόθεση ενώ εικάζεται πως ως επαγγελματίες θα τηρήσουν τη συμφωνία που θα επιτύχουν.
Το χρονικό της απαγωγής
Η απαγωγή, σύμφωνα με την εικόνα που έχουν σχηματίσει έως τώρα οι Αρχές, έγινε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, και ενώ ο 54χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν καθ' οδόν από το Ηράκλειο προς τα Καλέσσα - ένα οικισμό έξω από την πόλη. Ο συναγερμός σήμανε μετά τον εντοπισμό του πολυτελούς αυτοκινήτου του επιχειρηματία, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, με ανοιχτές τις πόρτες στον επαρχιακό δρόμο και τρακαρισμένο. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι επρόκειτο για το αυτοκίνητο του συγκεκριμένου προσώπου και επικοινώνησε με την οικογένειά του, που δήλωσε άγνοια για το τι είχε συμβεί. Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ η οικογένεια κάλεσε μια φορά στο κινητό του 54χρονου. Το τηλέφωνο ήταν ακόμη ανοιχτό εκείνη την ώρα, αλλά «σίγησε» από εκείνη τη στιγμή και μετά.
Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε να επέμβει καθώς δύο αυτοκίνητα καίγονταν στο δρόμο προς τον οικισμό Καλέσσα, κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Επρόκειτο για μία BMW και ένα αγροτικό, που κάηκαν, ωστόσο, ολοσχερώς. Όπως εκτιμάται, το ένα αυτοκίνητο το είχαν χρησιμοποιήσει για να «κλείσουν» το όχημα του επιχειρηματία, ενώ στο δεύτερο, κατά πάσα πιθανότητα τον επιβίβασαν αρχικά, μέχρι να φτάσουν στο σημείο όπου έκαψαν και τα δύο αυτοκίνητα και εξαφανίσθηκαν με τρίτο.
Οι δράστες έβαλαν φωτιά και στα δύο αυτοκίνητα για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.  Οι κάτοικοι της περιοχής, που είδαν τον πυκνό καπνό, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και αμέσως έφτασαν δύο οχήματα με οκτώ πυροσβέστες που έσβησαν τις φλόγες. Όμως, τα οχήματα είχαν ήδη καταστραφεί και πλέον εξετάζονται από ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, σε μια προσπάθεια να βρεθούν τυχόν αποτυπώματα και ίχνη γενετικού υλικού, τόσο στα αυτοκίνητα, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο
Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από το μεσημέρι, οπότε και χάνονται τα ίχνη του επιχειρηματία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και τρακαρισμένο λίγο έξω από τα Καλέσσα του Δήμου Μαλεβιζίου, πολύ κοντά στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον 50χρονο άνδρα είχαν στήσει ενέδρα άγνωστοι δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα. Αφού του έκλεισαν τον δρόμο εμβολίζοντάς τον, στη συνέχεια τον απομάκρυναν διά της βίας από το όχημά του. Έκτοτε τα ίχνη του εξαφανίζονται.http://www.imerisia.gr