Η πανέμορφη λιμνοθάλασσα της Κρήτης

Ίσως το πιο γνωστό αξιοθέατο του Αγίου Νικολάου, στην Κρήτη, η λίμνη Βουλισμένη είναι για την ακρίβεια μια μικρή λιμνοθάλασσα με αλμυρό νερό στο κέντρο της πόλης, όπου δένουν οι βάρκες.
Με τα κόκκινα βράχια, τα κάθετα
τοιχώματα που θυμίζουν κρατήρα ηφαιστείου, τα δέντρα και την παράξενη ομορφιά της, η Βουλισμένη συνδέεται με το λιμάνι με ένα μικρό κανάλι που ανοίχτηκε το 1870.
Οι μύθοι που περιβάλλουν τη λίμνη είναι πολλοί, και λέγεται πως εκεί λούζονταν οι θεές Αθηνά και Άρτεμις. Στο παρελθόν πολλοί πίστευαν πως η λίμνη κάπως συνδεόταν με το ηφαίστειο της Σαντορίνης, καθώς μετά την έκρηξή του η επιφάνεια της λίμνης γέμισε από νεκρά ψάρια ενώ έντονη ήταν και η μυρωδιά από θειάφι. Άλλοι πίστευαν επίσης πως η λίμνη δημιουργήθηκε από την καθίζηση ηφαιστείου αλλά σήμερα επικρατεί η άποψη πως η λίμνη είναι το στόμιο εξόδου υπόγειου ποταμού.
Ένας άλλος αστικός μύθος έλεγε πως η λίμνη δεν έχει πυθμένα, κάτι που καταρρίφθηκε αφού το βάθος της μετρήθηκε στα 64 μέτρα.
Τα νερά της που αντανακλούν τα σπιτάκια του Αγίου Νικολάου, οι ψαρόβαρκες, οι κατάφυτες πλαγιές που την περιβάλλουν αποπνέουν ηρεμία και γαλήνη.
Από το μικρό πάρκο πάνω από τη λίμνη θα απολαύσετε την πιο εντυπωσιακή θέα.
ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ
http://www.newsbeast.gr/