Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Μαρμελάδα μανταρίνι Αρωματική συνταγή με το πιο ζουμερό φρούτο της εποχής

Υλικά για 8-10 άτομα

  • 1 κιλό μανταρίνια
  • 1 λεμόνι
  • 3 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 5 κούπες νερό                     

    Εκτέλεση

  • Κόβετε το λεμόνι και τα μανταρίνια αρχικά στα τέσσερα και στη συνέχεια σε φέτες μισού εκατοστού. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτετε το νερό και σκεπάζετε καλά με πλαστική μεμβράνη αφήνοντας το μείγμα έξω για μια μέρα. Την επομένη, αδειάζετε το μείγμα σε κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε να λιώσει και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλη 1 ώρα και 20 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και γεμίζετε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.    http://www.newsbeast.gr