Υλικά για 2-4 άτομα
Για την καραμέλα- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 2 αυγά
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
- 2 κούπες νερό για να διαλύσουμε το ζαχαρούχο γάλα
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Για την καραμέλα
- Φτιάχνετε την καραμέλα, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού να βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει το χρώμα πυρρόξανθο.
- Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, την ρίχνετε σε μέτρια φόρμα.
- Ανακατεύετε το ζαχαρούχο γάλα με ίση ποσότητα νερού, ρίχνετε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάτε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Αδειάζετε στη φόρμα που την τοποθετείτε σε ταψί με χλιαρό νερό και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.http://www.newsbeast.gr