Κρέμα καραμελέ Νόστιμη και ελαφριά επιλογή

Υλικά για 2-4 άτομα

Για την καραμέλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
Για την κρέμα
  • 2 αυγά
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κούπες νερό για να διαλύσουμε το ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια      

    Εκτέλεση

    Για την καραμέλα
  • Φτιάχνετε την καραμέλα, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού να βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει το χρώμα πυρρόξανθο.
  • Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, την ρίχνετε σε μέτρια φόρμα.
Για την κρέμα
  1. Ανακατεύετε το ζαχαρούχο γάλα με ίση ποσότητα νερού, ρίχνετε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάτε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  2. Αδειάζετε στη φόρμα που την τοποθετείτε σε ταψί με χλιαρό νερό και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων