Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση θα τα δεχθεί όλα από τους δανειστές - Το τρίτο μνημόνιο είναι σχεδιασμένο να οδηγήσει στο Grexit.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη παραδεχθεί ότι θα δεχθεί όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας ότι δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση αυτή τη στιγμή, απλώς μια καθυστέρηση.

Μιλώντας στο
κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1, ο γνωστός οικονομολόγος εξέφρασε την άποψη ότι η πολιτική που ακολουθεί αυτή τη στιγμή η Αθήνα είναι το ίδιο σενάριο που βλέπουμε από το 2010 και που εκφράζεται συνοπτικά με τη φράση: «Καλύτερα μια κακή συμφωνία τώρα παρά μια καλύτερη στο μέλλον». 

Τις ίδιες απόψεις εκφράζουν οι Χουλιαριάκης και Παπακωνσταντίνου, επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ υπογράμμισε πως το κλείσιμο της β' αξιολόγησης αυτήν την στιγμή θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα, καθώς η παγίωση ενός πλεονάσματος ίσου με 3,5% θα ισοπεδώσει τον ιδιωτικό τομέα. 

«Αν κλείσει η αξιολόγηση θα υπάρξει νέα συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα, έτσι ώστε η Merkel να πετάξει το μπαλάκι στον επόμενο Καγκελάριο», σχολίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι το γ' πρόγραμμα διάσωσης είναι ουσιαστικά το σχέδιο Schauble, είναι δηλαδή σχεδιασμένο για να οδηγήσει στο Grexit.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν στην απάντησή του για το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για τους χειρισμούς του ως υπουργός Οικονομικών: 

«Ας με πάνε στο Ειδικό δικαστήριο αν "κοτάνε". Θα είναι μεγάλη ευκαιρία να ακουστεί επιτέλους η αλήθεια»…

Σε ό,τι αφορά στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2016 και το «Όχι» του ελληνικού λαού, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ακολουθήσει τις δικές του συστάσεις, τότε η κυβέρνηση θα πήγαινε με τις δικές της προτάσεις στους θεσμούς, μεταξύ των οποίων το 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα, η μείωση φόρων και η αναπτυξιακή τράπεζα.

«Εάν αυτοί τις απέρριπταν, θα τους λέγαμε ότι θα επιβιώσουμε εντός του ευρώ για όσο το δυνατόν περισσότερο, προβαίνοντας στις κατάλληλες ενέργειες», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι τότε είχε μιλήσει για παράλληλο σύστημα πληρωμών, όχι παράλληλο νόμισμα. 

Αναφορικά με το εάν η κυβέρνηση γνώριζε ότι το δημοψήφισμα θα έκλεινε τις τράπεζες, επισήμανε ότι ήταν βεβαίως γνωστό, αφού ο ίδιος ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε απειλήσει με το κλείσιμό τους.

Για τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε η χώρα μας να επιστρέψει στη δραχμή εκείνο το διάστημα, ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι «ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε την δραχμή είναι να την φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης»…
Πηγή:  bankingnews.gr