ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ;

1) Η Οθωμανική αυτοκρατορία είχε πάρει πάρα πολλά δάνεια. Όταν διαλύθηκε και δημιουργήθηκαν διάφορα κράτη, βρέθηκε σε αδυναμία να εξοφλήσει αυτά τα δάνεια. Τι λέτε άραγε ότι συνέβη; Μήπως της χαρίστηκαν;
Όχι. Τα ανάλογα με τις εκτάσεις που χάθηκαν δάνεια, επέβαλαν οι δανειστές να
εξοφληθούν από τα κράτη που κέρδισαν αυτά τα εδάφη.
Τότε επιβλήθηκαν και στην Ελλάδα τα αναλογούντα δάνεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας για την Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη κ.λ.π. που κέρδισε η Ελλάδα. Αυτά τα δάνεια τα εξοφλήσαμε κανονικά.
2) Όταν χρεοκόπησε επί Τρικούπη η Ελλάδα επιβλήθηκε Διεθνής Έλεγχος και δημιουργήθηκαν κάποια μονοπώλια (αλάτι, σπίρτα κ.λ.π.), προκειμένου να εξυπηρετούνται τα δάνεια. Μόνο όταν ξεχρέωσε η Ελλάδα επιτράπηκε να υπάρξουν π.χ. και άλλες μάρκες αλατιού εκτός από το σακουλάκι που έγραφε «Μονοπώλιο Αλατιού».
Τώρα η Ελλάδα μεταβιβάζει την περιουσία της προς εκμετάλλευση για 99 χρόνια και φτωχοποιεί το λαό της. Τι λέτε ότι θα γίνει; Το ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν συμφωνήθηκε, όπως επί Τρικούπη, μόνο τα έσοδα από αυτές τις περιουσίες να πηγαίνουν για την αποπληρωμή του χρέους, απελευθερώνοντας για τα υπόλοιπα το λαό, αλλά παραχωρούνται οι ίδιες οι περιουσίες σε ιδιώτες και κράτη, τάχα για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι η μπίζνα του χρέους είναι πολύ επικερδής για να την εγκαταλείψουν τα διεθνή κοράκια και οι εγχώριοι συνεργάτες τους ή να χαρίσουν τα χρέη προς όφελος του λαού. http://hassapis-peter.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Η επισιτιστική κρίση είναι ήδη εδώ...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων